Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G&G SOCOM 16 - mini recenzja

Recommended Posts

no ale mowimy czy replika bedzie dzialala? czy bedzie dzialala i dalej celna :-) hehe,

TM, fakt jakos wykonania i solidnosc zdecydowanie goruje nad innymi markami. Mialem G3 po lekkim tuningu (sprezyna 120 lufa i cos tam jeszcze) na stockowych czesciach, i nigdy nie bylo problemu przez 3 lata z nia. no chyba ze wsypalem piasek do lufy, wtedy kulki sie zacinaly. mhh ciekawe czemu??

Kilka pytań do użytkowników:

1)Czy ktoś z was wymieniał samą sprężynę na M140 ew. M130 bez wymiany pozostałych części. Jeśli tak to jak z uzytkowaniem. Są jakieś pęknięcia lub uszkodzenia? Wcześniej doczytałem ze niekiedy posiadacze SOC 16 tak robili tj. wymieniali samą sprężyne.

2)Gdzie można dostać do niego lufę prec???

Dziękuje

• 2 months later...

1. Jesli chcesz wymienic sprezyne na 120 i wiecej to od razu musisz wymienic lozyska (fabrycznie plastykowe) na kulkowe najlepiej (moga byc CA) - inaczej grozi ci to urwaniem zebatki SPUR :-)

Potem mozesz sobie wymienic tlok, koncowke tloka, i przy 130sprezynie dac baterie 10,8V (baterie mozna od razu wymienic)

2. Lufy nie musisz wymieniac, fabrycznie daje G&G precyzyjna

[ Dodano: Sob Sie 19, 2006 8:37 pm ]

nie podzielam opinii na temat "kozackiego przeladowywania" :-)

tam nie ma sie co urwac, zamek i prowadnica jest metalowa, wiec ...

mam ja juz troche :-) jak na razie po wymianie lozysk na toczne (zapomnieli wymienic w sklepie przy upgradzie, mrok) i jednej zebatki (spur - zlamala sie po zaklinowaniu seryjnych lozysk (plastikowych) i pekla) wszystko chodzi cacy.