M4t Posted April 20, 2006 Report Share Posted April 20, 2006 Tak jak w temacie. Mianowicie zwracam się główne do użytkowników tej pompki, którzy już brali się za polepszanie swojej repliki. Moja wersja to całkowity stock i, że tak powiem troche mi już zbrzydła :) Z tąd moja prośba: chodzi mi o to co dokupywaliście do swojej repliki (prosiłbym ewentualnie o podanie linków), aby polepszyć jej osiągi, wygląd czy wygodę użytkowania. Oczywiście tak, aby nie spartaczyć całości. Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
RoNiN691 Posted April 20, 2006 Report Share Posted April 20, 2006 Ja bym a twoim miejscu dokupił Metalową Szynę na chwyt górny CA i jakis tani Kolimator (tani tzn żeby nie przekroczył wartości całej repliki)...A następnie bym kupił drugiego Maga (na firearms są) i Łącznik do magów...I to by było na tyle... Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted April 20, 2006 Report Share Posted April 20, 2006 Ja bym polecił zrobienie czegos takiego: Więcej zdjęć pokazujących mcowanie kolimatora masz TUTAJ Taki kolimator kosztuje z 30zł. Mocowanie na plastikowe tasiemki i poxipol to groszowe sprawy. Montaż na rączce transportowej może drastycznie skrócić jej żywotność :lol: ...no i zasłania normalne przyżądy celownicze. Pozatym ja w swojej XM'ce lekko podkręciłem HU, bo kulki .25 słabo latały :roll: Quote Link to post Share on other sites
M4t Posted April 20, 2006 Author Report Share Posted April 20, 2006 Pozatym ja w swojej XM'ce lekko podkręciłem HU' date=' bo kulki .25 słabo latały :roll: [/color'] Wyjde teraz na nooba, ale myślałem że w tej pompce hop-up jest stały... Z tego wniosek, że żeby się do niego dostać będe musiał rozkręcić całego guna :?: I pytanie nr. 2 z czego i jak dorobiłeś tłumik, bo prezentuje się zajeb##cie :) Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted April 20, 2006 Report Share Posted April 20, 2006 1. Tak, HU jest stały, ale wystarczyć podłożyć pod gumkę kawałek miękkiego zaschniętego silikonu, lub coś podobnego aby mucniej kulki kręciło do góry. Jedyny minus tego rozwiązania jest taki, że regulacja wymaga rozbierania i składania XMki :roll: 2. tłumik na zdjęciu to po prostu cylinder z pompki do piłki ;) Quote Link to post Share on other sites
RoNiN691 Posted April 21, 2006 Report Share Posted April 21, 2006 Na zdjęciu jest: * Metalowa szyna CA na rączke transportową * Kolimator otwarty (jakiś tani -chyba 50zł) * Zawieszenie 3 punktowe * Latarka (jakieś 50zł) * Domowej roboty mocowanie latarki na chwyt przedni * Kolba przerobiona na 5- cio pozycyjną ( w stocku 3 pozycje) * Malowane napisy na biało Do tego możesz: * Dodatkowego Maga (50zł na Firearms.pl) * Klips do łączenia Magów (50zł na Machinegun.pl) Tłumnik nic ci nie wygłuszy chyba ze chcesz by broń fajnie wyglądała, to proponuje zrobic tłumnik ala KA (ładnie sie prezentuje z Mkami). Broń ogólnie fajna i miła, bardzo poręczna w budynkach. XM177E2 TM był moim pierwszym poważnym Gunem w zabawie w Airsoft i go szczerze polecam... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts