Spetsnaz Posted May 9, 2003 Report Share Posted May 9, 2003 Znam ludzi którzy się bawią w airsoft na Ukrainie. Brak sklepów ze sprzętem ASG powoduje że ściągają guny z Rosji, Polski. Podchodzą do tematu poważnie. Wzorują się na SAS (ekipa z Kijowa). Wrozgrywkach urzywają wojskowe petardy, granaty błyskowe, dymne oraz inne przydatne reczy. Bywają na dużych zlotach w Moskwie. Airsoft w Rosji jest dosyć mocno rozwinięty. Rosjanie idą trochę inną drogą niż polacy, ekipy się wzorują na konkretnych jednostkach policji czy wojska. Tak na przykład istnieje ekipa MORSKAJA PIECHOTA, są umundurowani i uzbrojeni po zęby. Mają nawet prawdziwego CKMa przerobionego pod AirSofta (podobno zabójcza broń). Tak więc mam zamiar odwiedzić któryś ze wschodnich zlotów i poczuć to na własnej skórze. :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Medium Posted May 12, 2003 Report Share Posted May 12, 2003 W Rosji na kraje byłego Związku Radzieckiego mają swój odpowiednik WMASG (bardzo ciekawa strona). Mają tam też swoje forum (w ich slangu - konferencja) gdzie jest sporo ciekawych informacji, choć niektóre tematy (nawet z tymi samymi argumentami co u nas) powtarzają się z naszym forum. Tutaj jest ich forum: http://www.airsoftgun.ru/phpBB/index.php Mają trochę inne zasady od naszych, szczególnie jeśli chodzi o prędkość początkową kulek ale to już jest dokładnie opisane na ich stronie głównej. Odnośnie imprez najważniejsze dwie w roku: - otwarcie sezonu (święta majowe) - zamknięcie sezonu (ostatni weekend września) dodatkowo w weekend'y w sezonie co tydzień lub co dwa tygodnie To oczywiście w Moskwie. Najsilniejszy ośrodek poza Moskwą (gdzie podobno jest ponad 300 osób i dynamicznie się rozwija) to Petersburg. Pozdrawiam Medium Quote Link to post Share on other sites
Ripek Posted May 12, 2003 Report Share Posted May 12, 2003 jesli nie jesteście biegli w rosyjskim to polecam http://babel.altavista.com/ i w okienko TRANSLATE WWW PAGE wpiszcie adres forum :) :lol: Quote Link to post Share on other sites
Spetsnaz Posted May 24, 2003 Author Report Share Posted May 24, 2003 Na Ukrainie początek sezonu przypada równierz na Swięta majowe, a otwarcie odbywa się we Lwowie. Tam jest najsilniejszy ośrodek airsoftowy na Ukrainie. Oficjalna strona ukraińska www.airsoft.com.ua. Pozdrawiam Specnaz. P.S. Podobno ukraincy mają się pokazać na zlocie w Elblągu 14-15 czerwca. Quote Link to post Share on other sites
PAT_Pinky Posted June 7, 2003 Report Share Posted June 7, 2003 Specnaz nadal jest Under Construction. Jak bedziesz jechal na Ukraine na zlot dowiedz sie jak jest z przewozeniem EAGow przez granice, kolega z Ukrainy mowil ze moga byc klopoty najbardziej przy powrocie z powrotem. Podobno zeby przywiezc Elektryka z powrotem potrzebne jest jakies poswiadczenie zakupu w polsce. Quote Link to post Share on other sites
Dziobek Posted December 3, 2003 Report Share Posted December 3, 2003 Cze wszystkim. :D Jetem z Warszawy, studiuje na UW i mam wielu znajomych z za wschodniej granicy. 8) Mam teraz na uwadze Ukrainę, Białoruś i wiele innych państw. Czemu właśnie te państwa? Odpowiem, mam kilku znajomych których bardzo zaciekawiło ASG, i są bardzo zaciekawieni tą sprawą. Problem polega na tym, że nie wiedzą jak zacząć. :? Jestem zalogowany na tej stronie od niedawna, ale spotkałem się z wieloma dobrymi radami i chcę zadać kolejne pytanie : Co Wy Maniacy ASG radzilibyście kolegom ze wschodu? :?: Piszcie może uda nam się wspólnie pomuc im. :wink: Quote Link to post Share on other sites
PAT_KOZI Posted December 3, 2003 Report Share Posted December 3, 2003 hym zaskoczył mnie twój post.. z tego co wiem to na wschodzie wiele osób sobie robi samemu ASG ze starych zdezaktywowanych brobni mają naprawde kupe fajnych rzeczy ale moze to nie ci ludzie :/ (nawet na zlot do KIJOWA mnie ciągneli) kiedys nawet zaglądało kilkui na czat WMASG i stad był kontakt z nimi. od czego zacząć? od tego co im sie najbardziej podoba:) czyli pzrejżeć oferte najbliższego sklepu i kupić coś a potem bawić sie do upadłego :D:D Quote Link to post Share on other sites
Frugo Posted December 4, 2003 Report Share Posted December 4, 2003 U nas jest Andriej z Bialorusi, z tego co on mowi to u nich strzela sie prawie 200osob NARAZ co tydzien. Jesli mozemy pomoz to prosze o priv Quote Link to post Share on other sites
Medium Posted December 4, 2003 Report Share Posted December 4, 2003 Najpierw posadź ich przed komputerem i połącz się z: http://www.airsoftgun.ru/ następnie http://www.airsoftclub.ru/ Jak przeczytają te dwie strony, ale tak od deski do deski, to mogą jeszcze szczegółów dowiedzieć się na ich forum: http://www.airsoftgun.ru/phpBB/ (to główne forum rosyjskojęzyczne na kraje byłego Związku Radzieckiego). Oczywiście są jeszcze inne fora zazwyczaj o zasięgu lokalnym, ale większość linków do serwisów i stron na Białorusi i Ukrainie też się tam znajduje. Pozdrawiam Medium Quote Link to post Share on other sites
Dziobek Posted December 4, 2003 Report Share Posted December 4, 2003 Cze wszystkim dzieńki, że piszecie, przyznam szczerze, że teraz mam wrażenie, że faktycznie rozmawiałem z ludźmi którzy poprostu nie wiedzą o tyuch rzeczach co się dzieją w ich państwach.Mam nadzieję, że wspulnie damy radę im pomuc. Dzieńki :wink: Quote Link to post Share on other sites
Spetsnaz Posted December 11, 2003 Author Report Share Posted December 11, 2003 Nie wiem komu chcecie pomagac. W Moskwie na strzelankach sie spotykaja 200-300 osób. Mają niezły sprzęt. W Kijowie, Lwowie tez sa grupy, i maja nieze tereny. Więc nie wiem na czym ma polegac ta pomoc. Pozdrawiam Specnaz Quote Link to post Share on other sites
Spetsnaz Posted January 31, 2004 Author Report Share Posted January 31, 2004 8-9 maja jest otwarcie sezonu w Moskwie oraz na Ukrainie we Lwowie, może warto pomyśleć o wizycie we Lwowie nie jest daleko od granicy. Quote Link to post Share on other sites
BD_Rash Posted December 29, 2004 Report Share Posted December 29, 2004 heya. A ciekawe jabkby nawiązać kontakt z takimi kolesiami z Moskwy na przykład to ile by chcieli PLNów za takiego na przykład SWD.... Wie ktoś coś o kimś gdzieś?? :lol: Ma ktoś kontakt z takimi ludźmi? Jak tak to ja bym był chętny do biznesu... pozdro, Rash Quote Link to post Share on other sites
T-Rex Posted February 14, 2005 Report Share Posted February 14, 2005 Cze wszystkim! Teraz mieszkam w Kijowe, ale sam jestem z pod Polskiej granicy. to Raszyd Masz na uwadze dezaktowowana bron? Jesli tak - napish, powiem ci ile co kosztuje w Kijowie... duzo tu tego ot Tompsona do SWD i RPK. to all W Kijowie ASG jest nezle rozwinente, jesli kogos ciekawi: www.airsoft.com.ua www.militarist.com.ua (sklep) Natomiast mnie ciekawi polski kamuflaz pantera! Kto powie za ile mozna go kupic? Nawet uzywany! Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted February 14, 2005 Report Share Posted February 14, 2005 Panterę kupisz za około 100-150 zł, nówkę. Warto pytać w sklepach z odzieżą roboczą, zwłaszcza dla pracowników leśnych. Pozdrawiam!! Quote Link to post Share on other sites
T-Rex Posted February 14, 2005 Report Share Posted February 14, 2005 U nas jest bardzo duzo roznych wzorow kamuflazu, ale pantery niema. Chce wyrozniac se z pozostalych :D . Bylem w Warszawie w ubeglym roku, 1 Maja, akurat, kiedy Polska do unii wstapila. Bylem na stadione, ale przyjechalismy pozno, i prawie nikogo nie bylo! Czy sa w Polsce Grupy ASG, ktorzy kopiuja polski GROM? Czytalem, ze oni wykorzystuja BDU Woodland oraz US Pantera. Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted February 14, 2005 Report Share Posted February 14, 2005 Czy sa w Polsce Grupy ASG, ktorzy kopiuja polski GROM? Czytalem, ze oni wykorzystuja BDU Woodland oraz US Pantera. Woodland wykorzystywali w wersji goretex, w mundurach BDU chyba nigdy nie lazili - z zachodniego sprzetu wykrzystywali kombinezony nomex flight-suit, rekawiczki nomexowe, oporzadenie taktyczne (z reguly Eagle) natomiast co do wieronosci odtworzenia, to nie widzialem ani jednej DOBREJ KOPII (o ile wogole tak mozna powiedziec) airsoftowego GROMu - jak to mowia - czyjes chwalicie, swojego nie znacie :D Quote Link to post Share on other sites
T-Rex Posted February 15, 2005 Report Share Posted February 15, 2005 Bylem na stronie internetowej GROMu, jest tam dostatnio informacji. U nas ten sam problem - wszyscy zucilise "rekonstruowac" wojska zachodnie. Tylko niektore kopiuja odzialy ukrainske lub rosyjskie. Jusz nawet jest ASG wersja PPSZ. Bron ZR czasow 2 wojny swiatowej. Pszerobiony z dezakywowanego. Czy ktos kiedys myslal o imprezie ASG "miendzynarodowej"? Nap. we Lwowie - jest badzo blizko od granicy. Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted February 15, 2005 Report Share Posted February 15, 2005 Chociaż najlepiej byłoby, gdybyś przymierzył USa w sklepie, to przecież ktoś może Ci przysłać paczkę - nie będziesz się musiał fatygować ;-) T-tex, nie przepraszaj za swój polski, posługujesz się nim dużo lepiej, niż niektórzy z użytkowników, którzy nigdy nie opuszczali terenów między Bugiem a Odrą ;-) ... i nie mówię o małych Wietnamczykach z okolic Pałacu Kultury :wink: Jezeli będzie Ci wygodniej, to w tym temacie możnaby zrezygnować z używania polskich liter - moderatorzy chyba przymkną na to oko. Co Ty na to? Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
T-Rex Posted February 15, 2005 Report Share Posted February 15, 2005 Rezygnacja z uzywania polskich liter nie jest konieczna! Glowne, zeby wszystcy rozumieli. Natemat pantery - chy spszedajese ona w jakims sklepie internetowym? I jeszcze - czy jest tu ktos z Chelma czy okolic, poniewasz moje rodzice mieszkaja kolo granicy i gdybym, nap. cos zamowil w sklepie, to ten ktos mogl by mi to praekazac autobusem. Dzenkuje. PS. Co myslice o grze mendzynarodowej? Planuje se bardzo duza impreza na wiosne. Quote Link to post Share on other sites
SŚ_radar Posted February 15, 2005 Report Share Posted February 15, 2005 Witam! Polski mundurek "panterę" znajdziesz na: -allegro (99zł): http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42404498 - sklep ranger(170): http://www.ranger.pl Zdecydowanie opłaca się kupić na allegro. Przesyłka też nie powinna wynieść dużo, ale zawsze możesz się dogadać z kimś to mieszka blisko granicy. Pozdrawiam! radar Quote Link to post Share on other sites
Spetsnaz Posted June 21, 2005 Author Report Share Posted June 21, 2005 Pojawił się pierwszy sklep z aisoftem w Kijowie. W ofercie mają nawet M249 :D . Niestety ceny są dosyć wysokie. http://www.militarist.com.ua/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts