Nikolaj Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 Witam! Otóż pora sobie kupić jakieś porządne spodnie do trekkingu i surwiwalu. Mam dosyć noszenia się w lightweightach ;) , to też chcę zainwestować w jakies super oddychające i super przewiewne spodenki. Na pierwszy rzut oka wybrałbym: http://www.sfpl.pl/shop/view/Product/produ...egory&context=4 lecz po dokładniejszych oględzinach zainteresowały mnie: http://military.pl/?prod=44&cat=116 ... co polecacie do ostrego katowania po górach, lasach, na biwakach i piwakach, do pubu i randkę... no może bez tej randki ;) . Tacticale czy HiMountain. Wiem, że tacticale będą o niebo wytrzymalsze, ale jak z oddychalnością, jak się je nosi w upalne dni? Naturalnie inne oferty będą także mile widziane. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 Odradzam 5.11 do zastosowań innych niż miejskie. Nie wiem jakie masz ambicje ale używałbym latem pustynnych DPMów serii 95, to najekonomiczniejszy i najwygodniejszy wariant. Serio mówię, trochę tych gaci już miałem/mam. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 Sluchaj Kycza, dobrze gada ;) Co do 5.11 to wersja ze 100% bawelny do superprzewiewnych nie nalezy. Jesli nie brytole to moze jakies BDU z ripstopu w jednolitym kolorze? Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 Na ten przykład proppery bawełniane niekontrakty ripstopy w khaki dobrze się noszą i wyglądają dyskretnie. Trochę je podrasować a'la CCU i bardzo rozsądne gacie wyjdą. Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted May 4, 2006 Report Share Posted May 4, 2006 A tam, narzekacie. Bylem kilka dni temu na 5 stawach w 5.11tkach i jakos przezylem ;) Fakt, ze chlona wode jak gabka ale tez schna szybko ;) Chociaz faktycznie sie zastanawiam nad czyms dedykowanym w gory. Quote Link to post Share on other sites
Nikolaj Posted May 5, 2006 Author Report Share Posted May 5, 2006 latem pustynnych DPMów serii 95, to najekonomiczniejszy i najwygodniejszy wariant O tym bardzo dobrz wiem :D . Od 2 lat noszę się w lightweightach. A od minionych 2 tygodniu poluje na swój rozmiar w pustynnych. Na ten przykład proppery bawełniane niekontrakty ripstopy w khaki dobrze się noszą i wyglądają dyskretnie. Mam dość bojówek, m65, bdu i innych "paramili" spodni ;) . Tym razem chcę coś wyglądającego poważnie, solidnie i ekstra wygodnego. Zastanawiam się właśnie nad tymi Fomento 2. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? Pozdrawiam :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted May 9, 2006 Report Share Posted May 9, 2006 A w sumie to sie przymierzam do tych fomento 2, zdaje sie beda wpytniejsze w gory niz 5.11 i na dodatek niemilitarne, czyli tak jak lubie ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts