Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

tuning shotguna-wejdz i luknij jaki ;p

Recommended Posts

a wiec mam juz od bardzo dawna (prawie rok) ten shotgun http://sklep.airsoftguns.pl/projector.php?...duct=1133356747

wiele czytalem ze on jest do pupy i wogole :P

ale sie zastanawiam nad jego tuningiem, a raczej sama wymiana lufy gdyz jak sie cos innego wymieni to zapewne popeka :P

i chcialbym sie was spytac czy opyla sie wogole ta lufe wymieniac na aluminiowa (bo w srodku jest duza i to plastikowa i w dodatku lufa wewnetrzna wystepuje do polowy lufy zewnetrznej :| ) i jak to mniej wiecej moze ewentualnie poprawic jego osiagi (chcialbym go miec tymczasowo dopuki nie kupie sobie shotguna M47a2 DE(ten z kolba)

[ Dodano: 04 Maj 2006 22:10 ]

a wiec mam juz od bardzo dawna (prawie rok) ten shotgun http://sklep.airsoftguns.pl/projector.php?...duct=1133356747

wiele czytalem ze on jest do pupy i wogole :P

ale sie zastanawiam nad jego tuningiem, a raczej sama wymiana lufy gdyz jak sie cos innego wymieni to zapewne popeka :P

i chcialbym sie was spytac czy opyla sie wogole ta lufe wymieniac na aluminiowa (bo w srodku jest duza i to plastikowa i w dodatku lufa wewnetrzna wystepuje do polowy lufy zewnetrznej :|  ) i jak to mniej wiecej moze ewentualnie poprawic jego osiagi (chcialbym go miec tymczasowo dopuki nie kupie sobie shotguna M47a2  DE(ten z kolba)

a tak jeszcze przy okazji.

co jest lepsze

shotgun M47a2 DE(ten z kolba)

czy

Hardball 2 z kolba CG

Napewno poprawi Ci celność. 8)

I Niewiele ale poprawi też zasięg (może o 5 metrów). :wink:

Radze ci uszczelnij jeszcze połączenie lufy z tłokiem to może zwiększyć zasięg nawet o 10m. (sam tak miałem) :twisted:

Fotek Ci niedam. Ale moge Ci powiedzieć że jak wyjmiesz tłok, to masz na końcu taki odstający bolec z którego wylatuje powietrze( to sie nazywa DYSZA TŁOKA) Tą dysze owijasz kawałkiem aluminium które możesz sobie wyciąć od puszki po piwie. Kawałek musi odstawać pare milimetrów od właściwego zakończenia dyszy. Musisz tak dysze nim okleić by warstwa aluminium miała 1 do 2 warstw aluminium. Do przymocowania użyj super gluta . :wink:

Używaj tylko aluminium od puszki. To niema być folia aluminiwa tylko aluminium. :F

Jeśli chcesz bym Ci opisał jak wstawić preclufe to nawet o tym niemarz... :wink:

EH.... CO ZA LUDZIE. :ściana:

UŻYWAJ PRZYCISKU SZUKAJ. :mrgreen:

Witam wszystkich

Mam takiego samego guna jak w temacie i mam jeden kłopot bardzo wielki kłopot mianowicie pękła mi sprężyna. Chciałbym wstawic sprężyne z allegrohttp://www.allegro.pl/item101568959_sprezy...i_dopalacz.html. Co wy o tym myslicie, czy nie rozewała by mi guna i czy wogóle mógłbym ja naciagnac, oczywiscie ze najpierw bym ja skrócił do odpowiednich rozmiarów, a jezeli nie ta sprezyna to jaka

Miałem tego shotguna i musze przyznac ze zasięg miał niezły...tylko celność do kitu :). Moim skromnym zdaniem wystarczy wsadzic porządną lufę i uszczelnic tłok i to głupie przejscie z tłoka do lufy.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...