Ari Posted May 4, 2006 Report Share Posted May 4, 2006 a wiec mam juz od bardzo dawna (prawie rok) ten shotgun http://sklep.airsoftguns.pl/projector.php?...duct=1133356747 wiele czytalem ze on jest do pupy i wogole :P ale sie zastanawiam nad jego tuningiem, a raczej sama wymiana lufy gdyz jak sie cos innego wymieni to zapewne popeka :P i chcialbym sie was spytac czy opyla sie wogole ta lufe wymieniac na aluminiowa (bo w srodku jest duza i to plastikowa i w dodatku lufa wewnetrzna wystepuje do polowy lufy zewnetrznej :| ) i jak to mniej wiecej moze ewentualnie poprawic jego osiagi (chcialbym go miec tymczasowo dopuki nie kupie sobie shotguna M47a2 DE(ten z kolba) [ Dodano: 04 Maj 2006 22:10 ] a wiec mam juz od bardzo dawna (prawie rok) ten shotgun http://sklep.airsoftguns.pl/projector.php?...duct=1133356747wiele czytalem ze on jest do pupy i wogole :P ale sie zastanawiam nad jego tuningiem, a raczej sama wymiana lufy gdyz jak sie cos innego wymieni to zapewne popeka :P i chcialbym sie was spytac czy opyla sie wogole ta lufe wymieniac na aluminiowa (bo w srodku jest duza i to plastikowa i w dodatku lufa wewnetrzna wystepuje do polowy lufy zewnetrznej :| ) i jak to mniej wiecej moze ewentualnie poprawic jego osiagi (chcialbym go miec tymczasowo dopuki nie kupie sobie shotguna M47a2 DE(ten z kolba) a tak jeszcze przy okazji. co jest lepsze shotgun M47a2 DE(ten z kolba) czy Hardball 2 z kolba CG Link to post Share on other sites
vincenzo Posted May 5, 2006 Report Share Posted May 5, 2006 Napewno poprawi Ci celność. 8) I Niewiele ale poprawi też zasięg (może o 5 metrów). :wink: Radze ci uszczelnij jeszcze połączenie lufy z tłokiem to może zwiększyć zasięg nawet o 10m. (sam tak miałem) :twisted: Link to post Share on other sites
Ari Posted May 5, 2006 Author Report Share Posted May 5, 2006 a mozesz dac jakies dokladne fotki jak to dobrze zrobic?;] gdyz jak do tej pory jeszcze tego nie robilem Link to post Share on other sites
vincenzo Posted May 5, 2006 Report Share Posted May 5, 2006 Fotek Ci niedam. Ale moge Ci powiedzieć że jak wyjmiesz tłok, to masz na końcu taki odstający bolec z którego wylatuje powietrze( to sie nazywa DYSZA TŁOKA) Tą dysze owijasz kawałkiem aluminium które możesz sobie wyciąć od puszki po piwie. Kawałek musi odstawać pare milimetrów od właściwego zakończenia dyszy. Musisz tak dysze nim okleić by warstwa aluminium miała 1 do 2 warstw aluminium. Do przymocowania użyj super gluta . :wink: Używaj tylko aluminium od puszki. To niema być folia aluminiwa tylko aluminium. :F Jeśli chcesz bym Ci opisał jak wstawić preclufe to nawet o tym niemarz... :wink: EH.... CO ZA LUDZIE. :ściana: UŻYWAJ PRZYCISKU SZUKAJ. :mrgreen: Link to post Share on other sites
Ari Posted May 5, 2006 Author Report Share Posted May 5, 2006 chodzilo mi o to co napisales:P z reszta sobie raczej poradze Link to post Share on other sites
klusek323 Posted May 5, 2006 Report Share Posted May 5, 2006 Witam wszystkich Mam takiego samego guna jak w temacie i mam jeden kłopot bardzo wielki kłopot mianowicie pękła mi sprężyna. Chciałbym wstawic sprężyne z allegrohttp://www.allegro.pl/item101568959_sprezy...i_dopalacz.html. Co wy o tym myslicie, czy nie rozewała by mi guna i czy wogóle mógłbym ja naciagnac, oczywiscie ze najpierw bym ja skrócił do odpowiednich rozmiarów, a jezeli nie ta sprezyna to jaka Link to post Share on other sites
vincenzo Posted May 6, 2006 Report Share Posted May 6, 2006 Niekupuj tej sprężyny. :wink: Nim ją naciągniesz, rozwalisz caałego guna. :F Link to post Share on other sites
crossman Posted May 6, 2006 Report Share Posted May 6, 2006 Tak może OT, ale ile można fps wykrzesać z tej sprężyny :?: biorąc pod uwagę małe straty na tarcie tłoka, nieszczelność itp :?: Link to post Share on other sites
klusek323 Posted May 6, 2006 Report Share Posted May 6, 2006 Oj duzo duzo tych fps moze ze 700-800 wkoncu drut 2mm :) Link to post Share on other sites
Cyku Posted May 7, 2006 Report Share Posted May 7, 2006 Miałem tego shotguna i musze przyznac ze zasięg miał niezły...tylko celność do kitu :). Moim skromnym zdaniem wystarczy wsadzic porządną lufę i uszczelnic tłok i to głupie przejscie z tłoka do lufy. Link to post Share on other sites
Stalovy Posted May 7, 2006 Report Share Posted May 7, 2006 Co do tego "szitguna" to uwazajcie chlopaki na kolbe,lubi odpadywac ;) ale czasami wystarczy skleic na gume do zucia i trzyma jeszcze jakies 5 minut :F Link to post Share on other sites
Cyku Posted May 7, 2006 Report Share Posted May 7, 2006 hey, jakby co to ja mam w cholere częsci do tego shitguna :), oprocz spustu i springa. Jak chcecie moge wam za darmola odpalic :), placice za przesylke tylko :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts