scorpix Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 Witam! Kupiłem sobie ten jakze fajny karabinek i problem już na wstępie... Selektor ognia kreci się w kółko :/ Czy to może być wina płytki selektora? Jak to sprawdzić? Strzela serią, czasem jak uda sie trafić to pojedyńczo, blokady nie ma. Szukałem podobnych tematów i znalazłem na machinegun'ie jak rozebrać MP5SD, ale mysle ze nie ma za duzych różnic jeśli o to chodzi. Jesli ktoś byłby na tyle miły i mógł mi pomóc, pokazać gdzie to jest (choc sie domyślam), jak to ściągnąć? Czy trzeba do tego rozbierać całego gearboxa? Na co powinienem uważać? Czego nie popsuć? Czyli taki kompletny przewodnik wymiany selektora ognia w MP5A5 Classic Army. Dzieki za pomoc i pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted May 23, 2006 Report Share Posted May 23, 2006 Jeżeli selektor może wykonać pełen obrót to znaczy, że się ułamał taki bolec pod prawym przełącznikiem + coś nie tak z płytką selektora :roll: Trzeba by zdjąć chwyt pistoletowy, żeby ocenić zniszczenia. Jeżeli płytka jest bardzo styrana to konieczna będzie jej wymiana, a to już wymaga rozebrania gearboxa do gołych skorup ;) Quote Link to post Share on other sites
scorpix Posted May 23, 2006 Author Report Share Posted May 23, 2006 To ja sie za to zabiore jutro z rana... Rozbiore i zobacze i napisze... Bylo by milo jakby ktos pomogl np. modlitwą, trzymaniem kciuków... Widziałem też filmik jak rozebrać GB wiec jak go puszcze od tyłu to moze go złoże :] Płytka selektora ognia kosztuje na machinegun'ie 41 zł już z przesyłką więc kupić to nie problem... tylko ten montaż... :P U Krakmanow mi powiedzieli 36 złotych, ale trzeba 2 dni czekać... a jazdy ze Skawiny do Krakowa to mnie juz cholera bierze no i to tez dodatkowe koszty :] Poczytam to forum i jakos dojde jak rozebrać to coś ;) Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted May 23, 2006 Report Share Posted May 23, 2006 Jeszcze jedna część mogła się wyrobić - ta przekazująca ruch selektora na płytkę. Quote Link to post Share on other sites
scorpix Posted May 23, 2006 Author Report Share Posted May 23, 2006 ok... ale co z tym teraz? Czoper zaproponowal ze za 30 zl robocizny mi z tym zrobi, ale teraz milczy... Kurha... boje sie sam to zrobic :/ no i nie mam imbusa 1,5 zeby rozkrecic jak narazie :] Quote Link to post Share on other sites
Guto_Bandito Posted May 24, 2006 Report Share Posted May 24, 2006 Imbusa nie tykaj bo on jest do regulacji nacisku na silnik , a nie do odkrecenia ! tam za 2 sruby bodajze krzyzaki i je odkrecasz a pozniej silnik Quote Link to post Share on other sites
scorpix Posted May 25, 2006 Author Report Share Posted May 25, 2006 echh... nie o to mi chodziło :P Probowalem rozkrecic :D zaczalem od silnika, ale wypadła jakas blaszka :-) i sie przestraszyłem i juz nie ruszam... Czoper naprawi za drobną opłatą :-) Zobaczymy... Quote Link to post Share on other sites
sabat Posted May 26, 2006 Report Share Posted May 26, 2006 robisz tak :D wykrecasz silnik, blaszka ma wypasc ona dociska odpowiedni silniki, dalej imbusem wykrecasz selektor ognia, nastepnie jeszcze 2 srubki w gripie, zdejmij kolbe, zdejmij gripa i po jego wew. stroni sprawdz czy sa taki dynksy wystające i czy wypadło ci takie platikowe cuś :D to plastikowe cus ma powodowac aby selektor ognia blokowało sie na odpowiednich pozycjach (auto, single, safe) za pomoca owych wspomnianych czesniej wystających dynksów :D Quote Link to post Share on other sites
scorpix Posted May 26, 2006 Author Report Share Posted May 26, 2006 hieh :-) Za pozno... Sprzęt już u "doktora" :] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts