Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

MP5A5 - Classic Army - wymiana płytki selektora ognia?

Recommended Posts

Witam!

Kupiłem sobie ten jakze fajny karabinek i problem już na wstępie... Selektor ognia kreci się w kółko :/ Czy to może być wina płytki selektora? Jak to sprawdzić? Strzela serią, czasem jak uda sie trafić to pojedyńczo, blokady nie ma.

Szukałem podobnych tematów i znalazłem na machinegun'ie jak rozebrać MP5SD, ale mysle ze nie ma za duzych różnic jeśli o to chodzi. Jesli ktoś byłby na tyle miły i mógł mi pomóc, pokazać gdzie to jest (choc sie domyślam), jak to ściągnąć? Czy trzeba do tego rozbierać całego gearboxa? Na co powinienem uważać? Czego nie popsuć? Czyli taki kompletny przewodnik wymiany selektora ognia w MP5A5 Classic Army.

Dzieki za pomoc i pozdrawiam!

Jeżeli selektor może wykonać pełen obrót to znaczy, że się ułamał taki bolec pod prawym przełącznikiem + coś nie tak z płytką selektora :roll:

Trzeba by zdjąć chwyt pistoletowy, żeby ocenić zniszczenia.

Jeżeli płytka jest bardzo styrana to konieczna będzie jej wymiana, a to już wymaga rozebrania gearboxa do gołych skorup ;)

To ja sie za to zabiore jutro z rana... Rozbiore i zobacze i napisze... Bylo by milo jakby ktos pomogl np. modlitwą, trzymaniem kciuków... Widziałem też filmik jak rozebrać GB wiec jak go puszcze od tyłu to moze go złoże :]

Płytka selektora ognia kosztuje na machinegun'ie 41 zł już z przesyłką więc kupić to nie problem...

tylko ten montaż... :P U Krakmanow mi powiedzieli 36 złotych, ale trzeba 2 dni czekać... a jazdy ze Skawiny do Krakowa to mnie juz cholera bierze no i to tez dodatkowe koszty :] Poczytam to forum i jakos dojde jak rozebrać to coś ;)

robisz tak :D wykrecasz silnik, blaszka ma wypasc ona dociska odpowiedni silniki, dalej imbusem wykrecasz selektor ognia, nastepnie jeszcze 2 srubki w gripie, zdejmij kolbe, zdejmij gripa i po jego wew. stroni sprawdz czy sa taki dynksy wystające i czy wypadło ci takie platikowe cuś :D to plastikowe cus ma powodowac aby selektor ognia blokowało sie na odpowiednich pozycjach (auto, single, safe) za pomoca owych wspomnianych czesniej wystających dynksów :D