Elwood Posted May 23, 2006 Report Share Posted May 23, 2006 Witam. Mam M4A1, ostatnio otwierałem Gearbox, bo chciałem przełożyć kable do tyłu, do nowej kolby. Operacja powiodła się, starałem się tak przekładać kable, żeby nie przemieścić (obrócić) zębatek ani nie zmienić niczego innego w GB. Po złożeniu karabinek strzela, ale mam dziwne wrażenie, że przedtem pozycja dyszy "w spoczynku" była taka, że zasłonięty był otwór wlotowy do kulek w hop-upie (było widać końcówkę dyszy). Teraz jest tak, że dyszy nie widać, a dopiero przy strzale można dojrzeć, że przemieszcza się do przodu i wraca. Jaka jest prawidłowa pozycja? co mogłem przestawić ? :roll: Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted May 23, 2006 Report Share Posted May 23, 2006 Nic nie przestawiłeś, działa tak jak powinno ;) Dlaczego tak się dzieje masz wyjaśnione tutaj. Quote Link to post Share on other sites
upaupa Posted May 24, 2006 Report Share Posted May 24, 2006 sila rozpedu:P Quote Link to post Share on other sites
Violento Posted June 13, 2006 Report Share Posted June 13, 2006 jak by dysza stała w miejscu to wydaje mi się że bogule kulki bi nie wchodziły do komory. Dobra pytanie do ciebie OLO, kupiłem dyszę G&G na specshopie do G3 TM, jak myslisz, co to da? Fps? Precyzje strzału? Powiedz coś na ten temat jak możesz. Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted June 14, 2006 Report Share Posted June 14, 2006 wiem że to nie do mnie pytanie ale na MG masz wszystko napisane, Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted June 14, 2006 Report Share Posted June 14, 2006 LoL... Dysza, choć by nie wiem jak była szczelna, nie będzie miała jakiegoś ogromnego wpływu na wzrost prędkości wylotowej kulki, a jak już to nie zauważalny z punktu widzenia strzelca. Co do precyzji to nie wiem za bardzo jak wymiana dyszy mogła by na to wpłynąć ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts