MATI_hopek Posted May 14, 2007 Report Share Posted May 14, 2007 haha właśnie wygrałem aukcje na allegro lufa stock CA do mp5 6,08 , komora hop-up CA i gumka guardera używane po niby 15k kulek ale za 50zł:P najwyzej sie gumke wymieni tylko:D a z moja aluminiową lufa no to CA zwiekszy celnoś:D pozdro dużo jest części na allegro uzywanych do mp5 od tego kolesia:P :-F :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
MATI_hopek Posted May 18, 2007 Report Share Posted May 18, 2007 witam mam lufe i komere i mam PROBLEM nie wiem jak rozkręcić body odkręciłem kolbe śrubki od rękojeści i to sie niby wysówa?? tą rekojęść czy jak inaczej sie zwie chwyt!! moge prosić ojakieś zdjęcia ?? pls pomocy :???: Quote Link to post Share on other sites
MATI_hopek Posted May 18, 2007 Report Share Posted May 18, 2007 nikt mi nie powie:( :roll: zauważyłem z tyłu jak nie ma kolby to widać gearbox i styki i tam jest kostka i mogle to rozłżczyć ale nie wiem czy to potrzebne??? Quote Link to post Share on other sites
LHOswald Posted May 18, 2007 Report Share Posted May 18, 2007 A dno od rękojeści odkręciłeś ? tam jest silnik , pod nim śruby. Quote Link to post Share on other sites
MATI_hopek Posted May 19, 2007 Report Share Posted May 19, 2007 hm no odkreciłem teraz i widze silnik , ale pod silnikiem nie widze śrub bo nie moge go wyjąc bo sie trzyma na kablach a ich nie wyrwe, może ktoś poda nr gg i pogadamy?? :???: :-F Quote Link to post Share on other sites
MATI_hopek Posted May 19, 2007 Report Share Posted May 19, 2007 dobra dałem rade wymieniłem lufe na stocka CA i komore CA gumka guardera ale przezroczysta i musze mieć hopka na minimum bo tak podkreca a jeżeli mam na końcu lufy małe porysowanie wewnątrz tak na 2mm długie ale nie czuć rowka jak sie czymś przejedzie to ma wpływ jak kulka leci?? bo przyszła lufakumpel debil przyszed.ł jak rozbierałem i mi porysowa omg co za koleś pozdro Quote Link to post Share on other sites
LHOswald Posted May 19, 2007 Report Share Posted May 19, 2007 No to sprawdź na na sucho czy kulka przelatuje swobodnie. A potem na powietrze z tym i sprawdź jak latają kulki. Quote Link to post Share on other sites
MATI_hopek Posted May 19, 2007 Report Share Posted May 19, 2007 (edited) na sucho normalnie przelatuje chyba poprostu za duży wiatr był i znosiło ale jedno jueszcze mnie meczy dlaczego pierwsza kulka nie jest podkrecana?? tego nie wiem leci do dupy a potem normalnie teraz jest lepiej chyba sie poprostu musiułożyć ten HU pozdro Edited May 19, 2007 by MATI_hopek Quote Link to post Share on other sites
tenchu Posted May 20, 2007 Report Share Posted May 20, 2007 (edited) Witam. Mam Cm 27 J i wystąpił u mnie problem następującej maści... w gearboxie jest cos nie tak zgyz strzele pare razy jest ok a po chwili nagle cos w gb zacina sprezynę razem z tłokiem w pozycji naciągniętej lub pół naciągniętej. musze otworzyc gb poukladac wszystko spowrotem..gdy złoze podziała pare strzałow i znów to samo... silnik wtedy robi tylko "pyk" po czym kable wraz z baterią sie grzeją. Miał ktoś kiedyś podobny problem ? Prosze o pomoc ! dodam jeszcze ze nic w gb nie zmieniałem. Edited May 20, 2007 by tenchu Quote Link to post Share on other sites
skuziak Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 Silnik za mocno dokręcony? Bateria nienaładowana? Quote Link to post Share on other sites
Lukas.72 Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 Witam czy jest ryzyko przy włozeniu do mp5 cymy spręzyny stockowej od m15 CA?? i co ewentualnie musze jeszcze wymienic Quote Link to post Share on other sites
Aurox Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 (edited) Przydałoby się wymienić prowadnicę sprężyny, bo ta plastikowa prawie na pewno tego nie wytrzyma. Kup jakąś metalową, najlepiej z łożyskowaniem od GB v.3. Reszta powinna dać rade. Edited May 21, 2007 by Aurox Quote Link to post Share on other sites
Pajerro Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 Moj kolega przelozyl swoja sprenzynke z m15 CA do Mp5K TM i chodzi zajebiscie ;] Quote Link to post Share on other sites
LHOswald Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 Że naciąga , ale nie do końca ? no to przecież aku wyczerpane jest. Quote Link to post Share on other sites
tenchu Posted May 22, 2007 Report Share Posted May 22, 2007 Ani bateria.. ani za mocno dokrecony silnik.. niz z tych rzeczy... odkrecilem śrubke tą przy zębatce silnikowej i działa... nie blokuje sie.. skręcałem gearbox'a AKU i widocznie za mocno... Quote Link to post Share on other sites
Pajerro Posted May 24, 2007 Report Share Posted May 24, 2007 Takie male info prowadnica łozyskowana hurricane z zestawu FTW hurricane do tuningu mp5 nie pasuje do mojej cymy, bo to jest do gb 2v. a w cymach jest gb 2v. z elemantami 3ciej, i ta prowadnica sie nie miescie ze sprezyna... koelga mi montowal i tak sie stało, Quote Link to post Share on other sites
skuziak Posted May 25, 2007 Report Share Posted May 25, 2007 No cóż, mi się mieści :) I działa :) Quote Link to post Share on other sites
Pajerro Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 (edited) No cóż, mi się mieści :) I działa :) to pewnie masz Mp5 innej firmy niz cyma ? dobrze mowie?? Edited May 30, 2007 by Pajerro Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 W arsenale ma napisane mp5 (cm027). Quote Link to post Share on other sites
skuziak Posted June 1, 2007 Report Share Posted June 1, 2007 Mam cymę z pierwszego rzutu, czyli w stocku aluminiowa lufa i biała regulacja hopup. Wszystko działa pięknie, prowadnica się mieści i nie ma problemów już od dłuższego czasu. Quote Link to post Share on other sites
tenchu Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 Jaką komorę HU polecacie ? Jaka będzie pasować do cymki 27-j z jakąś lufką od krakmana ? jest tam HU do mp5 ale czy nie mozna wsadzic jakiegos lepszego, metalowego ? który pasuje ? Quote Link to post Share on other sites
skuziak Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 Polecam najpierw przeczytać temat w którym się wypowiadasz. Zadawałem już to pytanie. Pasuje komora do MP5 (dziwne, nie?). Metalowa daje się zamontować tylko z metal body. O ile się nie mylę obecnie w sklepach dostępne są komory CA i ICS. Lufa będzie pasować też do MP5 (no kurde, jak to możliwe?). Inne prawdopodobnie dopiero po przeróbkach. Sam mam 363mm od emki i musiałem ją odrobinę ponacinać i popiłować. Jeszcze raz polecam czytanie tematu. Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 A bardzo spadnie rof po wsadzeniu ftk hurricane m100 ? Czy jest możliwość dolutowania jednego ogniwa do batki ? Czy batka 9,6V zmieści się w gripie ? Quote Link to post Share on other sites
skuziak Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 Zależy jaki kształt chcesz baterii. Są specjalne V-shape do mp5. Mi po odrobinie wytapiania takiego progu w gripie wchodzi i zwykła płaska bateria, ale czasem muszę się pogimnastykować, żeby wszystko upchnąć. Rof spadnie znacząco, u mnie np wcale zanikł, bo stockowy silnik od cymy i bateria 8,4 nie pociągnęły tej sprężyny. Panowie z taiwangun też od razu polecali wymianę silnika i baterii, więc ja bym to na stałe wpisał do kosztorysu. I nie polecam zabaw z wyjęciem podkłądek, bo to śmierć dla zębatek. Dużo lepsze będzie prawidłowe wypodkładkowanie, które jest żmudne, ale opłacalne. Co do dolutowywania, nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się, że teoretycznie da się to zrobić. Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 A testował ktoś tę mp5 z ftk m100 i z batką 9,6 V przy stockowym silniku ? Czy wymiana kabli tutaj coś da ? Mówię o tych głośnikowych. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts