dyder Posted June 10, 2006 Report Share Posted June 10, 2006 mam shotguna long i mam takie pytanko czy da sie cos zrobic aby byl celniejszy i moze polepszyc zasieg ?? [ Dodano: 10 Cze 2006 20:37 ] aha brak odpowiedzi w moim temacie oznacza to zze nikt nie zajmuje sie tuningiem shotguna Link to post Share on other sites
mark Posted June 10, 2006 Report Share Posted June 10, 2006 Było o tym, wystarczy poszukac :D Link to post Share on other sites
franekl Posted June 10, 2006 Report Share Posted June 10, 2006 dyder a gdzie go kupiles i co nie tak z zasiegiem i celnoscia??:P Link to post Share on other sites
comando44 Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 Napisz dokładnie co to za shot. Firma, sklep, kasa. Inaczej nikt Ci nie pomoże nawet gdyby ktoś miał chęci. Link to post Share on other sites
dyder Posted June 12, 2006 Author Report Share Posted June 12, 2006 jest to shotgun long z DE kupiony w taiwangun no zasieg ma niezly bo skuteczny to okolo 30 m a taki o to kolo 45m (lekkim lobem i HU) ale celnosc jest srednia i jesli by sie dalo to zasieg mozna tez zwiekszyc Link to post Share on other sites
crossman Posted June 12, 2006 Report Share Posted June 12, 2006 Witam Wymienić raczej trzeba lufę (taka z Obi będzie tania i stosunkowo dobra) Jakieś podkładki pod sprężynę lub jakaś niewiele mocniejsza. Uszczelnienie tłoka, odpowiednie nasmarowanie, po wymienieniu sprężyny raczej będzie trzeba wymienić spust na metalowy (tak mi się zdaje), wymiana gumki HU na silikonową (jeśli jest taka do tego modelu) To powinno polepszyć osiągi Są to moje własne sposoby na ''tuning'' i nikt nie musi na nie zwracać uwagi. Jeśli się w czymś mylę to napisać. pozdro Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted June 12, 2006 Report Share Posted June 12, 2006 A tak btw, ile podkładek można w niego bezpiecznie wsadzić? Link to post Share on other sites
dyder Posted June 12, 2006 Author Report Share Posted June 12, 2006 a jak byscie powiedzieli jak to sie robi bo ten shotgun jest moim pierwszym gunem i nigdy go nie rozkrecalem Link to post Share on other sites
hellmans Posted June 12, 2006 Report Share Posted June 12, 2006 masz zdjecia srodka w temacie o s&w m3000 w dziale sprężynowe, to to samo co ty masz, tak na pewno :lol: do tłoka wsaz ze 3x2gr. ale sprezyna i tak tam jest b mocna i moze nie wytzrymac zaczep do naciagania przy cylindrze, mi nawet w stockach padał, konkretnie to w 3 ;) ale roztopiony plastik + wkręt w srodek i działa juz kupe czasu wez przeczysc lufe i omajdaj silikonem takim najzwyklejszym koncówke z zewnatrz ta co wchodzi do guna i wsadz w komore hu, nie za duzo tego silikonu! i zostaw do wyschnięcia komory hu nie smaruj, nasmaruj tytlko metalowe zerdzie na których trzyma sie cały uklad spustowy i wlej troszke do cylindra. Podejrzewam ze nie mas zoleju silikonowego - nic nie szkodzi, mozesz nasmarowac kujawskim, byle nie za dużo. Wnetzre guna wyczysc z paprochów i roznych syfów bo jak nasmarujesz bedziesz miał "błoto" w ten sposób (bez podkladek) wykręcam z nich 40m skutecznego a leci jeszcze daaaalej jak mój kałach cymy z metal gb. Myśle że pomogłem, miłego dnia ;) Link to post Share on other sites
Recommended Posts