szymelek Posted June 13, 2006 Report Share Posted June 13, 2006 Witam. Zwracam się z prosba do wszystkich tych, ktorzy sie na snajpach znaja. Mianowicie strzelalem normalnie z mojej VSR-ki, gdy nagle odmowila mi posluszenstwa. Gdy odciagam zamek do tylu, nie zaskakuje na samym koncu i zjezdza spowrotem do poczatkowej pozycji. Na moje oko cos nie lapie po prostu naciagu. Zwrocilem sie z tym do serwisu w SPECSHOPIE w Poznaniu ale po 2 tygodniach powiedzieli mi ze nie wiedza o co chodzi. Jeszce raz przypominam ze snajpa nie byla rzucana, a usterka wynikla z normalnego uzytkowania. Bardzo prosze o pomoc ;( Pozdrawiam goraco Simon Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted June 13, 2006 Report Share Posted June 13, 2006 obstawiam ze albo poszla prowadnica sprezyny albo zaczep tloka przy mechanizmie spustowym, bardziej prawdopodobne jest to drugie, rozkrec ja i wyjmij caly cylinder i wtedy wszystko bedzie widac Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted June 13, 2006 Report Share Posted June 13, 2006 tiuningowana czy nie?? jeśli nie to nic nie powinno się stać, jeśli tak to poszedł ci tłok albo piston sear, miałem ten sam przpadek i u mnie do wymiany poszedł tłok , nowy 209 zł na machinegunie Quote Link to post Share on other sites
szymelek Posted June 13, 2006 Author Report Share Posted June 13, 2006 Snajpa byla tuningowana, mianowicie sprezyna 130 sp i prec lufa. Tloka jakos nie moglem rozkrecic, myslalem ze zajmie sie tym serwis. Co polecacie mi zrobic? Kto lub co moglby mi obejrzec, powiedziec co nie tak i co kupic przy tym nie wciskajac mi kitu i wyciagajac kupe siana? Quote Link to post Share on other sites
szatan Posted June 13, 2006 Report Share Posted June 13, 2006 jest kilka mozliwosci tak jak poprzednicy pisali prowadnica mogla sie zlamac, mogl sie zetrzec tlok (krawedz ktora chaczy sie o piston sear), rowniez mogl pojsc piston sear albo trigger sear. Radzilbym ci rozkrecic karabin a nie od razu wysylac gdzies do serwisu, to nie jest klopot wykrecic 2 sruby imbusem i 2 ze spustu. Rozkrecisz i bedziesz mial jasnosc sytuacji, obejzysz sobie spust i cylinder. Osobiscie stawiam na piston sear albo prowadnice. jak co to pisz na PW pozdrawiam Szatan :D Quote Link to post Share on other sites
szymelek Posted June 14, 2006 Author Report Share Posted June 14, 2006 Rozkrecalem juz go, jednak tlok zostawilem caly, nic nie moglem znalezc. Robote zlece rusznikarzowi, jak nie pomoze wysylam do asgSHOP. Mam nadzieje ze to jednak piston sear. Quote Link to post Share on other sites
czarnyy2 Posted June 15, 2006 Report Share Posted June 15, 2006 ja miałem tak samo :) u mnie spiłowało krawędz tłoka :) 3 strzały i koniec zabawy :| Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted June 15, 2006 Report Share Posted June 15, 2006 to jest ALBO piston sear ALBO tłok, przy połamanej prowadnicy inaczej ,,zachowuje" się cylinder, jeśli wymienisz piston to będziesz musiał wymienić tłok , a jeśli wymienisz tłok to będziesz musiał dokupić piston, więc na to samo wyjdzie, ja kupiłem tłok z nierdzewki laylaxa, a piston zostawiłem stockowy i starczył tylko na 100 strzałów, jęsli piston zrobisz z nierdewki to i trigger sear będzie obciążony i szybicej (jakieś 1000 strzałów) pęknie więc to też musisz wymienić, trzy elementy za cenę prawie z kosmosu bo nowe laylaxa kosztują: tłok - 209, piston- 109, trigger- 179, ale za to otrzymasz żywotność nawet na kilka lat częstego użytkowania Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts