GoorkA Posted June 19, 2006 Report Share Posted June 19, 2006 Mam problem z moim AK TM. Gdy go kupiłem (był używany) mogłem strzelać tylko serią (gdy ustawiałem wajchę na single to strzelał trybem auto, dopiero po jakimś czasie mógł się załączyć tryb pojedyńczy). Oddałem go do ASGShopu, celem naprawy usterki i tuningu. Panowie mieli podobno duży problem z moim karabinem i zaproponowali mi połowiczne rozwiązanie. Tryb single działał ok, ale by strzelać na auto trzeba było ustawić wajchę poniżej lub powyżej normalnego ustawienia. Po otrzymaniu karabinu wygląda to tak: Tryb single - działa. Czasem strzał na sucho (sam odgłos silnika, bez wyrzucania kulek). Tryb auto: a) całkowite naciśnięcie spustu - pojedyńcza kulka B) częściowe naciśnięie spustu - przez pewien czas strzelanie auto później stop lub strzelanie na sucho (które zdarza się bardzo często. 3/4 przypadków) Poza tym co jakiś czas zdarzają mi się podwójne kulki w trybie auto. Ktoś ma może jakieś pomysły jak to naprawić? Czy wymiana płytki selektora ognia by pomogła? Quote Link to post Share on other sites
Indianin Posted June 19, 2006 Report Share Posted June 19, 2006 Po tym co napisałeś przy trybie auto wydaje mi się, że może to być problem ze stykami przy spuście. Kumpel miał podobny problem w MP5. Znajdują się tam takie miedziane płytki i mogą być pogięte albo w jakiś inny sposób uszkodzone. Wg mnie wymiana płytki selektora nic tu chyba nie da. Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted July 4, 2006 Report Share Posted July 4, 2006 no kkiepsko działający seklektor , to już urok każdego AK czy to cyma , czy Tm , to selektor kiepsko działa. tak jak mówią przedmówcy sprawdź blaszki styku :roll: Quote Link to post Share on other sites
White Fox Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 Mi właśnie w cymie jak ustawiam na auto to strzela normalnie serią, a jak ustawie na semi to też strzela serią ;/ Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 Mi właśnie w cymie jak ustawiam na auto to strzela normalnie serią, a jak ustawie na semi to też strzela serią ;/ To masz prawdziwy FULL AUTO . Co do problemu - to na 99% są to styki . Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 Przerywacz na 100%. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts