Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

AK47 TM - Problem z selektorem ognia

Recommended Posts

Mam problem z moim AK TM. Gdy go kupiłem (był używany) mogłem strzelać tylko serią (gdy ustawiałem wajchę na single to strzelał trybem auto, dopiero po jakimś czasie mógł się załączyć tryb pojedyńczy). Oddałem go do ASGShopu, celem naprawy usterki i tuningu. Panowie mieli podobno duży problem z moim karabinem i zaproponowali mi połowiczne rozwiązanie. Tryb single działał ok, ale by strzelać na auto trzeba było ustawić wajchę poniżej lub powyżej normalnego ustawienia.

Po otrzymaniu karabinu wygląda to tak:

Tryb single - działa. Czasem strzał na sucho (sam odgłos silnika, bez wyrzucania kulek).

Tryb auto:

a) całkowite naciśnięcie spustu - pojedyńcza kulka

B) częściowe naciśnięie spustu - przez pewien czas strzelanie auto później stop lub strzelanie na sucho (które zdarza się bardzo często. 3/4 przypadków)

Poza tym co jakiś czas zdarzają mi się podwójne kulki w trybie auto.

Ktoś ma może jakieś pomysły jak to naprawić? Czy wymiana płytki selektora ognia by pomogła?

Po tym co napisałeś przy trybie auto wydaje mi się, że może to być problem ze stykami przy spuście. Kumpel miał podobny problem w MP5.

Znajdują się tam takie miedziane płytki i mogą być pogięte albo w jakiś inny sposób uszkodzone.

Wg mnie wymiana płytki selektora nic tu chyba nie da.

• 3 weeks later...
  • 5 years later...