pitronik Posted June 26, 2006 Report Share Posted June 26, 2006 Witam wszystkich Mam problem z magazynkiem do MP5 CA a nie mogę nigdzie znaleść podobnego postu z opisywaną usterką. Magazynek na siglu podaje kulki prawidłowo, natomiast na auto raz leci kilka kulek potem jedna, dwie to znów puste strzały. Chcę zaznaczyć że jest prawidłowo złożony i nasmarowany, lekko się kręci, proszę o jakieś sugestie i pomysły co jeszcze można zrobić. Quote Link to post Share on other sites
zonq Posted June 28, 2006 Report Share Posted June 28, 2006 moze podkrec mocniej swoj magazynek.. tak bardziej do oporu? wtedy chyba sprezyna bedzie wyciskac kulki, operacje ta trzeba powtarzac w czasie strzelania ;] Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted June 28, 2006 Report Share Posted June 28, 2006 rozłóż, nasmaruj , złóż z powrotem... Quote Link to post Share on other sites
piotrekSGUS Posted June 28, 2006 Report Share Posted June 28, 2006 No to ja sie podczepie do tego tematu. bo nie chce zakladać nowego. Mam problem z kolbą (skladaną). Nie wiem czemu ale jak wysune na ostatnie polozenie, to przy troszke mocniejszym naporze barka kolba sie sklada, podobnie jest jak jest w srodkowym, troche zalapie ale potem znowu sie chowa. Co moze byc tego przyczyną i jak temu zaradzić ?? Quote Link to post Share on other sites
doktorre Posted July 5, 2006 Report Share Posted July 5, 2006 Też mam ten problem w hi-capie, początkowo myślałem że to wina brudu w magu, przeczysciłem, nasmarowałem silikonem ale problem się powtarzał. Po rozkręceniu maga okazało się że sprężyna była lekko pęknięta, także sprawdź u siebie. [ Dodano: Sro 05 Lip, 2006 ] Kolejna możliwość to jedna ze zębatek mogła się "przetrzeć". Quote Link to post Share on other sites
Pan Prezes Michal Posted July 6, 2006 Report Share Posted July 6, 2006 odnosnie tej kolby, temat faktycznie z innej beczki...rozkrec czesc mocujaca i dokrec tka mala srubeczke :P tylko nie zamocno bo regulacja blokazy n bedzie chodzila...ja srednio przed kazda strzelanka robie przeglad i dokrecam :) Quote Link to post Share on other sites
michasiek Posted July 6, 2006 Report Share Posted July 6, 2006 wiele osób zostawia sprężyny nakręcone z kulkami w magazynku po strzelance, albo dla lepszego wyglądu - magazynek gotowy do akcji To jest błąd, bo sprężyna się odkształca i traci swoją moc z czasem, a co za tym idzie kulki słabiej podaje, nie nadąża itp. Co możesz zrobić, psiknij olejem silikonowym do dziurki przez którą wychodzą kulki i do dziurki przez którą wsypuje się. Później wsyp kulki i nakręć pare razy (nakręć do końca i rozpręż sprężynę). I zostaw rozprężoną na jakiś czas.. Możesz dla lepszego efekty psiknąć parę (niewiele) kropelek do przewodu w karabinku, przez który kulki się podaję. Tylko nie za dużo, bo zalejesz hopa sobie.. Jeśli to nie pomoże, będziesz musiał rozebrać jakoś magazynek i obadać mechanicznie, co tam nie tak jest w środku Głowa do góry, powodzenia :) Quote Link to post Share on other sites
zonq Posted July 14, 2006 Report Share Posted July 14, 2006 jakie sprezyny? z tego co widzialem to caly magazynek sklada sie z zebatek :) (tzn teraz napisalem o magu do mp5 ca b&t, nie wiem moze do innego modelu mp5 sa inne magazynki...) Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted July 14, 2006 Report Share Posted July 14, 2006 mu chodzi o low-capy Quote Link to post Share on other sites
Luderson Posted July 16, 2006 Report Share Posted July 16, 2006 Ja tak mialem jak strzelalem z tanich kulek chinskich :) Zmienilem na goldfire i wszystko podaje elegancko Pozdr Quote Link to post Share on other sites
Batmann Posted March 14, 2007 Report Share Posted March 14, 2007 Ja mam podobny problem z hi-capem do AK 74. Kupiłem ten karabin jakieś dwa tygodnie temu ale jak do tej pory są ciągłe problemy z podawaniem kulek. Na początek spróbuje smaru (tak jak piszecie powyżej) a jak to nic nie da to się pomyśli. Quote Link to post Share on other sites
KitKat Posted July 27, 2008 Report Share Posted July 27, 2008 U mnie już odkryte "o co kaman". To samo co u Doktorre. Magazynki dołączane do MP5 Classic Army są lekko wadliwe(Nie wiem czy wszystkie czy część). O dziwo, sprężyna jest na pozór bardzo mocna, bo wytrzymuje naprawdę mocne nakręcanie. Jednak w jędnym miejscu jest... lekko pęknięta? Ogółem u kumpla w SD6 było identycznie. Niestety poza wymianą sprężyny nic nie mogę zrobić. Olałem, odłożyłem na półkę i kupiłem low-capa i mid-capa. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts