Styku Posted June 27, 2006 Report Share Posted June 27, 2006 Witam. Podczas strzelania z broni cos sie stalo ;/ strzał jest cichy, a kulka leci na 1m. Sprezyna ladnie sie naciaga, i po strzale slychac jakis dziwny dzwiek. Jakby cos sie nawijało. Czy mam odkrecac bron? Prosze o szybka pomoc! Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Eikichi Posted June 27, 2006 Report Share Posted June 27, 2006 Jeżeli tak się dzieje, to chyba jasne, że patrząc na nią się nie naprawi :P Według mnie jedynym wyjściem jest rozkręcić i zobaczyć co to jest ;) Ale poczekaj na odpowidzi innych userów, bo może ktoś miał taki przypadek i wie jak go naprawić :) Quote Link to post Share on other sites
Styku Posted June 28, 2006 Author Report Share Posted June 28, 2006 Rozkręciłem i wszystko wydawało się być w porząsiu. Skręciłem, ładnie chodzi tylko kulki ewidentnie lecą na 5-10m blizej i czasem nie pobiera kulek :| Quote Link to post Share on other sites
Adik Posted June 28, 2006 Report Share Posted June 28, 2006 Moze nieszczelny cylinder ? posypal sie np,? zobacz dobrze ... Najlepiej sprawdz kazda czesc i przeczysc lufe ;) moze ktos cos innego wymysli ? Quote Link to post Share on other sites
mielcu Posted June 28, 2006 Report Share Posted June 28, 2006 to rozkręć jeszcze kilka razy aż będzie strzelać jak dawniej :lol: wszystkie objawy które wymieniłeś, występują przy zatkanej lufie :lol: kiedyś tak miałem, świeża kulka przepycha starą która wylatuje na 2m, strzał jest cichy. ...ale to był shit a nie asg :lol: moja metoda: rozłożyć wszystko na części pierwsze, sprawdzić, przesmarować (nie wszystko :lol: ) i złożyć :wink: Quote Link to post Share on other sites
mark Posted June 28, 2006 Report Share Posted June 28, 2006 Mielcu dobrze radzi :) przesmaruj co trzeba, zwróć szczególną uwagę na zespół lufy, o raz głowice tłoka, sam tłok jak i cylinder… aaa i sparwadź szczelnośc, cofnij tlok znajdujący sie w cylindrze, zatkaj dysze palcem i popchnij tłok, jeżlei powietrze bedzie ulatywac to są nieszczelności........ Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted June 29, 2006 Report Share Posted June 29, 2006 A jeżeli się nie znasz, to lepiej nie rozkręcaj repliki tylko oddaj ją na gwarancję jeżeli masz. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Eikichi Posted July 8, 2006 Report Share Posted July 8, 2006 I jak? Strzela? Powiedz co się stało w niej :) Quote Link to post Share on other sites
DRAGON666 Posted July 11, 2006 Report Share Posted July 11, 2006 To jest problem tloka, wiem bo tez tak miałem :( i musiałem wymienic (dobrze ze udalo mi sie trafic). Możesz mieć pęknięty, albo juz uszczelkę zjechaną. Moja po wstawieniu tłoka, lepszej sprężyny i nowej lufy, strzelała jak AEG :D Quote Link to post Share on other sites
Taliban Posted January 28, 2007 Report Share Posted January 28, 2007 Musi byc złe sprężanie na pewno, lub coś z HU. Jedno jest pewne coś przepuszcza powietrze ... :-P Więc sprawdź HU i sprężanie tłoka. :uśmiech: Gwiazda nadziei niknie zawsze ostatnia. Jeśli uszczelka przepuszcza powietrze to zrób jak ja. Wsadź do gorącej wody, rozszerz ją a następnie pod zimną wode. To powinno pomóc przynajmniej mi pomogło. Spręża że matko i córko :D Quote Link to post Share on other sites
macbeer Posted January 28, 2007 Report Share Posted January 28, 2007 Ale szukacie powodu :) "ziomek"(głupie stwierdzenie- wiem :F ) powiedz coś bo będziemy szukać powodu "wieki"... Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Lukas.72 Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 (edited) Mój kumpel też maił taki proble i rozwiązaliśmy go odpowiednio smarując tłok+cylinder..Przesmaruj to olejem silikonowy w sprayu powinno pomóc tylko nie przesadz z silikonem Edited January 30, 2007 by desertasg Quote Link to post Share on other sites
Taliban Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 (edited) Nie wierze że zwykłe przesmarowanie coś pomoże musiało się stac coś konkretnego ... Bo raczej bez oleje na tłoku powinna strzelac normalnie może z 5m max bliżej ... :wink: Więc nie walcie głupich ściem bo akurat na środku replik się znam ... Gwiazda nadziei niknie zawsze ostatnia. W tym przypadku już zanikła ... Edited January 30, 2007 by Paramedic Quote Link to post Share on other sites
Lukas.72 Posted January 31, 2007 Report Share Posted January 31, 2007 Nie walimy głupich ściem u mojego kumpla pomogło własnie przesmarowanie....... więc wiesz...nie było Cię nie widziałeś więc sie nie wypowiadaj że walimy sciemy Quote Link to post Share on other sites
Taliban Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 Nie wiem co ma piernik do wiatraka, bo olej nie jest od daje to że tłok gładko chodzi w środku cylindra, a jeśli kulka leci na 1m to na pewno jest coś nie tak ze sprężaniem lub z HU. Dlatego to raczej gumka na tłoku, odpowiada za jego sprężanie, a nie olej. Więc nie widze związku oleju z poprawą, jak mówiłem wcześniej może jakieś 5m max. Gwiazda nadziei niknie zawsze ostatnia. Quote Link to post Share on other sites
Giuls Corleone Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 (edited) Witam, sprawdzałeś jak uszczelka trzyma się tłoka? Możliwe, że uszczelka "odkleja" się od tłoka przy naciąganiu i zostaje na początku cylindra (strzał brzmi jak trzask), musisz przykleić czymś uszczelkę do tłoka (miałem ten sam problem). Gdybyś miał jakieś problemy z rozkładaniem repliki, to pisz do mnie na priv albo na GG. Pozdrawiam. Edited April 5, 2007 by Giuls Corleone Quote Link to post Share on other sites
Styku Posted March 11, 2008 Author Report Share Posted March 11, 2008 Sorki za odgrzewanie tematu, ale chce napisać co mi pomogło jeśli ktoś z forumowiczów doświadczyłby podobnego problemu. Wiem że to może śmiesznie brzmieć, ale posmarowanie tłoka i cylindra pomogło. ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts