Shreader Posted June 29, 2006 Report Share Posted June 29, 2006 Witam Coodzi mi o coś takiego: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...11833808001bdce czyli: Wzmocniony aluminiowy tłok [ZS-05-16] Poproszę o opinie na ten temat :) Czy jest to faktycznie dobre ?? Oraz jak ma się ten tłok do zestawów bore up, to znaczy czy będzie pasował ? Pozdro4all Quote Link to post Share on other sites
stiff Posted June 29, 2006 Report Share Posted June 29, 2006 Weź pod uwagę że jest dwa razy cięższy niż poliwęglanowe więc w GB będzie ci napi...lała 2x wieksza masa ergo szybciej sie sypnie. Poza tym bez rewelacji jak dla mnie - miałem i zamieniłam na plastik Quote Link to post Share on other sites
Kinko Posted June 29, 2006 Report Share Posted June 29, 2006 Ale za to jaki fajny dźwięk strzału musi być :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted June 29, 2006 Report Share Posted June 29, 2006 Mam u siebie tłok aluminiowy, ale z ICS. Głowica tłoka też jest aluminiowa, a głowica cylindra z mosiądzu. Jak lubisz głośne pukawki, to polecam jego zakup. W przeciwnym razie tłok musisz znależć wśród plastików :wink: Quote Link to post Share on other sites
Shreader Posted June 29, 2006 Author Report Share Posted June 29, 2006 No to już praktycznie wszystko wiem... Bo mogę kupić taki tłok za 49zł... No ale faktycznie większa waga i chałas to już dla mnie odpada... Posiadam taki tłok http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...597c4ed9d510da0 Wzmocniony nowy typ Classic Armu Mam założoną sprężynę 120 Guardera w SLR105A1 i czy ten tłok (nowy typ wzmocniony CA) wytrzyma na tej sprężynie ? Głównie chodzi o zęby, wiem że z czasam na pewno się "zjadą" ale czy trochę na tym pociągnę ? tj jak długo ? Quote Link to post Share on other sites
Kinko Posted June 29, 2006 Report Share Posted June 29, 2006 IMO pociągnie jakieś 15 tysięcy kulek, nie musisz go teraz wymieniać. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Shreader Posted June 29, 2006 Author Report Share Posted June 29, 2006 IMO pociągnie jakieś 15 tysięcy kulek' date=' nie musisz go teraz wymieniać. Pozdrawiam[/quote'] To znaczy ja go mam już wstawionego :) wystrzelałem na nim około 2000kulek Mam jeszcze jedno pytanie, może trochę poza tematem ale chodzi mi o zwalnianie sprężyny po zakończonej strzelance, to znaczy nie chcę aby gun leżał przez tydzień z naciągniętą sprężyną... Jak to się robiło ? Kiedyś czytałem ale już zapomniałem :roll: Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted June 29, 2006 Report Share Posted June 29, 2006 Strzał na singlu i potem "Safe" dla bezpieczeństwa Quote Link to post Share on other sites
stiff Posted June 29, 2006 Report Share Posted June 29, 2006 Ja na takim Classicowskim tłoku jechałem przez cały zeszły sezon na 190PDI, całą intensywna zime na 150PDI i od marca na 170PDI - razem jakieś 8 tyś, kulek i na tłoku zero sladów zużycia Quote Link to post Share on other sites
Shreader Posted June 29, 2006 Author Report Share Posted June 29, 2006 ok, no to już chyba wszystko wiem :) Więc zostaje przy tłoku CA. Dzięki wszystkim za pomoc Pozdro4all Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts