Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

MP5A3 TM + dłuzsza lufa

Recommended Posts

planuje moja sprezynowa MP5 obdażyc dłuższą od stockowej o 20 cm lufą (nadmiar oczywsicie pod "tlumikiem"). czy nie wywola to komplikacji ze stałym HU, tak ze np. kulki beda lataly gdzie chciały?

o ile moze sie zwiekszyc zasieg?

czy po pozniejszym wstawieniu mocniejszej sprezyny nadal nie bedzie zadnych komplikacji?

w ogole czy ktos juz robil takie przrobki tego konkretnego modelu?

uuh ale tych pytań natrzaskałem

A cylinder spręży odpowiednią ilość powietrza?

Zasięg Ci się może jedynie zmniejszyć jeśli powietrza będzie za mało i kulka w końcówce lufy będzie hamowała.

Po zamontowaniu silniejszej sprężyny należałoby wyregulować Hop-Up bo kulki będzie podrywać do góry.

Pozdrawiam

Medium

w takim razie nie pozostaje mi nic innego jak obliczyć objetosc powietrza w cylindrze i porownac z objetoscia w dluzszej lufie.

EDIT:

po wstepnych obliczeniach wyszlo ze objetosc cylindra to okolo 29cm szesciennych, a objetosc 40 centymetrowej rurki (czyli po "przedluzeniu" standardowej o topicowe 20 cm) wynosi 11cm szesciennych.

mam nadzieje ze nie ma teraz zadnych przeciwwskazan.

Juz probowalem cos takiego ze swoja stara mp5 ;) maks lufa, przy ktorej bylo optymalnie miala 35cm i srednice 6,05mm

zasieg sie znaczaco nie powiekszyl, skupienie bylo lepsze

aha, i uzywalem wtedy sprezyny nie stockowej tylko wstawionej od spas12 ;) plus podkladki o lacznej grubosci 3-4mm ;)