Giuls Corleone Posted July 18, 2006 Report Share Posted July 18, 2006 Witam, kupiłem dzisiaj pistolet Desert Eagle (tzn. replikę :lol: ) firmy KWC i pojawił się problem. Mianowicie przy naciąganiu sprężyny zamek nie chce wracać do początkowego położenia (nie, nie chodzi o pusty magazynek!). Dzieje się tak, ponieważ kurek zahacza o wystające elementy (przepraszam za "fachowe" określenia, ale to moja pierwsza replika). Muszę lekko popchnąć zamek aby wrócił na swoje miejsce. Czy jest to normalne w nowym pistolecie? Na początku musiałem mocniej popychać zamek, teraz bardzo lekko, jenak przeszkadza mi to. Czy po oddaniu np. 1000 strzałów problem zniknie, czy lepiej reklamować pistolet, bo to poważna wada? Pozdrawiam wszystkich Maniaków i proszę o szybką odpowiedź. EDIT. Chodzi o metalowy element zamka. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted July 19, 2006 Report Share Posted July 19, 2006 Hm, kurek ci blokuje zamek? A może rozbierz klamkę, wyczyść ją i przesmaruj? Ja mam podobne problemy z Berettą UHC, ale u mnie po prostu cylinder wyrwał się z zamka i musiałem skubańca przyblokować w środku metalową "zszywką". Quote Link to post Share on other sites
Giuls Corleone Posted July 19, 2006 Author Report Share Posted July 19, 2006 W zamku jest element, który naciąga również kurek, ale przy powrocie zamka na swoje miejsce element ten zatrzymuje się na kurku uniemożliwiając zmianę położenia zamka. Ps. Może nie jest to wina tego elementu, ale kurka, który jest nieco przekrzywiony. Czy da się to naprawić? Quote Link to post Share on other sites
Steeve Posted August 3, 2006 Report Share Posted August 3, 2006 Jeżeli jest na gwarancji powinnieneś ja oddać ja jak dostałem glocka 19 też replike latała mi lufa po kilku wystrzałach nie odesłałem tylko postanowiłem otworzyć zamek i utraciłem gwarancie i po pistolecie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts