Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Podkładka pod sprężynę

Recommended Posts

Ogólnie podkładkom pod sprężynę mówię NIE :!: ,

choć bywają repliki które takie eksperyment wytrzymają pewien czas.

Napisz do jakiej repliki chcesz włożyć podkładkę.

Poza tym po co ją czymkolwiek przyklejać :?: sama sprężyna jest cały czas lekko napięta więc podkładka będzie się sama trzymać.

Jako podkładkę można wykorzystać małe monety oraz podkładki do śrub, ale jeszcze raz zaznaczę że tego nie polecam :!:

Kiedyś (rok temu) zrobiłem tak w m49 i do tej pory nic sie nie stało.

Podłożyłem kawałek rurki pcv z grubymi sciankami ale jak dla mnie nie wpłyneło to znacznie na osiągi.

Co do rozciągania spręzyny, to takie coś za wiele nie daje.

[ Dodano: Mon 07 Aug, 2006 ]

TAkie jest moje zdanie a jeżeli już rozciągać to najlepiej po każdej strzelance.

Jeśli chodzi o shotguny z DE to kategorycznie nie można dawać do nich podkładek :!:

Było już o tym wiele razy że te shotguny po wzmocnieniu sprężyny (dodaniu podkładek czy wsadzeniu mocniejszej sprężyny) bardzo szybko ulegają awarii :!:

Jest to bardzo dobry gun lecz jedyny tuning jaki można w nim zrobić to uszczelnienie połączenia HU - lufa, nasmarowanie mechanizmu (olejem silikonowym), wsadzenia obi-lufy, można także wykonać część elementów wewnętrznych z metalu, lecz w żaden sposób nie można modyfikować mocy sprężyny :!: