hotwire Posted August 7, 2006 Report Share Posted August 7, 2006 Pytanie tak jak w temacie: Z czego najlepiej wykonać podkładkę pod sprężynę? Czy można ją na zwykły "Siuper Glu" przykleić? Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted August 7, 2006 Report Share Posted August 7, 2006 Ogólnie podkładkom pod sprężynę mówię NIE :!: , choć bywają repliki które takie eksperyment wytrzymają pewien czas. Napisz do jakiej repliki chcesz włożyć podkładkę. Poza tym po co ją czymkolwiek przyklejać :?: sama sprężyna jest cały czas lekko napięta więc podkładka będzie się sama trzymać. Jako podkładkę można wykorzystać małe monety oraz podkładki do śrub, ale jeszcze raz zaznaczę że tego nie polecam :!: Quote Link to post Share on other sites
Tropiciel Posted August 7, 2006 Report Share Posted August 7, 2006 Na Xm'ce cyber guna działa już przez rok tylko trzeba co jakiś czas lekko rozciągać sprężyne i wądpie żeby w najbliższym czasie coś poszło Quote Link to post Share on other sites
hotwire Posted August 7, 2006 Author Report Share Posted August 7, 2006 Cgciałem wzmocnic w ten sposób shotguna DE taiwangunCOM. Ale właśnie - czy to nie wpłynie na spreżynę w jakiś negatywny sposób? A to rozciąganie jak czesto trzeba robić? Quote Link to post Share on other sites
Ziemniok Posted August 7, 2006 Report Share Posted August 7, 2006 Kiedyś (rok temu) zrobiłem tak w m49 i do tej pory nic sie nie stało. Podłożyłem kawałek rurki pcv z grubymi sciankami ale jak dla mnie nie wpłyneło to znacznie na osiągi. Co do rozciągania spręzyny, to takie coś za wiele nie daje. [ Dodano: Mon 07 Aug, 2006 ] TAkie jest moje zdanie a jeżeli już rozciągać to najlepiej po każdej strzelance. Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted August 7, 2006 Report Share Posted August 7, 2006 Jeśli chodzi o shotguny z DE to kategorycznie nie można dawać do nich podkładek :!: Było już o tym wiele razy że te shotguny po wzmocnieniu sprężyny (dodaniu podkładek czy wsadzeniu mocniejszej sprężyny) bardzo szybko ulegają awarii :!: Jest to bardzo dobry gun lecz jedyny tuning jaki można w nim zrobić to uszczelnienie połączenia HU - lufa, nasmarowanie mechanizmu (olejem silikonowym), wsadzenia obi-lufy, można także wykonać część elementów wewnętrznych z metalu, lecz w żaden sposób nie można modyfikować mocy sprężyny :!: Quote Link to post Share on other sites
hotwire Posted August 8, 2006 Author Report Share Posted August 8, 2006 Dzęki radzu, to mi wiele wyjaśniło i pomogło. Zastosuję się do tych rad. Myślę, że temat jest już do zamnknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts