Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M4 z STTI (SR4 SRC) - awarie, upg, pomoc

Recommended Posts

w mojej emce zjechała się zębatka tłokowa-wymieniłem ją na stalową i teraz wszystko jest OK. Muszę jeszcze wstawić nowy silnik bo złamał się styk od kabla i puścić okablowanie do chwytu bo mam poprowadzone do kolby (SR4 Tactical). Z osiągów jestem zadowolony-wali celnie i daleko.

Sprzedam ją jednak ponieważ przerzuciłem się na broń rosyjską

• Replies 241
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

cześć

ile tego spiłowałeś? Faktycznie u siebie tez widze ślady zębatki

ale nie chciałbym spowodować u siebie braku semi

bo tym nadmierne spiłowanie moze się skończyć.

zmniejszałeś wysokości tego "wichajstra" - patrząc i trzymając zębatke pionowo - czy też zmniejszyłeś jakby wysokość tej "gruszki" - patrząc od dołu zębatki?

Pozdrawiam

Przemek

jesli potraktujemy to jako łezkę zwęzyłem jej szczyt ,starając się nie zblizyc kształtem do kuli...wszystko minimalnie- mam pilniki precyzyjne :). parę ruchów i test obracalności :)

Marek- jakim cudem złamał Ci się styk w silniku? :D tak sam z siebie?

dodano:

ja pier%^$^$ przez śrubkę stabilizująca lufę zewnętrzną właśnie spaliłem baterię!!

w sr4 lufa zewn jest mocowana po 3 srubki z kazdej strony- 2 z góry i 1 z dołu. przy zamykaniu przysisnąłem za mocno baterię do tej srubki z przodu- zwarcie- dymek poszedł. szybko wyciągnałem baterię z gripa i urwałem 2 przednie ogniwa... moze coś się da jeszcze z nimi zrobić,ale najblizsze strzelanki mam z głowy- brak baterii(mam tylko jedną 9,6 reszta jest 8,4 :/ )... lipa... uwazajcie na to.

moja bateria to sanyo Vshape 9,6 ...

• 1 month later...

Witam.

Mam problem z podawaniem kulek w swoim sr4.

Kupiłem nie dawno mid-capa MAGa. Gdy wsadze go do gniazda magazynka i docisne troche do przodu to poda max. 2-3 kulki a później są tylko suche strzały. A jeżeli obróce karabin o ok. 90 stopni to podaje wszystkie kulki bez problemu. Najpierw myślałem że to magazynek nie podaje ale po otworzeniu body i włorzeniu maga kulki dostawały sie do komory hop-up bez żadnego problemu. Proszę o pomoc jeżeli ktoś miał podobny problem.

• 2 weeks later...

Dzięki za rady. Okazało sie że komora źle siedziała na lufie. Przy okazji. Jest mozliwość zamontowania metalowej komory hop-up w plastikowym body ? Bo kiedyś coś słyszałem o tym na forum ale nigdzie nie moge znaleźć tych postów.

oczywiscie ze tak

witam,

a mi ktos, kto zna sie na src i tym co ma w srodku mowil, ze jesli chce sie zalozyc metalowa komore do plastykowego body to to nie jest wcale takie proste, bo body plastykowe trzeba ciac.

Wiec jak to jest , moglby ktos sie wypowiedziec?

pozdrawiam

ja znow slyszalem ze wszystko pasuje... moze jeszcze ktos sie wypowie?

witam ponownie szanownych Panow

otoz chcialbym wymienic w swoim m4a1 lufe wewnetrzna. czy moglby mi ktorys z uzytkownikow ktory cos takiego robil napisac co i jak trzeba zrobic zeby nic nie sp...(zepsuc). fajnie jesli ktos by mial jakiegos manuala

z gory dziekuje

pozdrawiam Was wszystkich;]

EDIT :

Odpowiedź została mi udzielona w osobnym temacie za co dziękuje.

• 1 month later...

heh ewolucja mojego sr4 dobiega końca... diecezje podjęte.

zakupiony FTK hurricane, komora Hurricane, mocniejszy silnik, mocniejszy szkielet GB... i co się okazuje :D

komora hu hurricane nei pasuje bo i po co :P, gearbox ca nie pasuje do body src :P...

szkielet SRC tez jest jakis niewymiarowy bo:

-zębatka silnikowa wella nie chciala się obracać- poszła na obrabiarkę-spiłowanie minimalne :D .

-szkielet nie chcial się dać zamknąć na okablowaniu wella(styki przy spuscie blokowały - opiłować:D )

-listwa dosyłacza- do opiłłowania bo nie dało rady jej ruszyć na skręconym szkielecie :D

-sam szkielet jako całosć nie chciał pasować do body r5 wella :D piłowanie body hehehe

trudno- kupuję metal body CA...

moze mi ktos wyjasnić jak odkręcic lufe od body w sr4? i czy lufa zewn src będzie pasowała do body CA?(to samo z kolbą? :) ).

Witam

To moj pierwszy post tutaj, bo jakos wczesniej nie potrzebowalem :-), ale teraz przydalaby mi sie pomoc. Otoz zakupilem wlasnie SRC m4, i tak jak z pojezdzanymi tanimi elektrykami z tanich militari, ani ja, ani moich dwoch kumpli nie mielismy zadnych problemow, tak teraz cos nie dziala i tyle.

Karabin kupilem bez akumultora, przez kilka dni bardzo sie niecierpliwilem kiedy go wreszcie pod cos podepne, w koncu kupilem akumultorek w hurtowni modelarskiej 9,6 V 1000mAh. naladowalem, podpialem - czerwony kabel pod czerwony, czarny pod czarny. Silnik jedyne co to kilka razy zabrzeczal przy naciaganiu spustu. Pomyslalem za krotko sie ladowalo, Podpialem jeszcze raz pod ladowarke, poczekalem - i tym razem zabrzeczalo, ale po chwili nic juz sie nie dzialo. Podpialem na odwrot biegunami - bateria zaczela sie grzac wiec odlaczylem. No i nic sie nie dzieje. Mam z tym jechac do krakmana? :-(

a ja ponowię pytanie: jak odkręcic lufe od body

Zdejmujesz okładziny, odkręcasz tą małą śróbkę bliżej body i zsuwasz lufe ;)

Jeżeli chcesz zdjąć to bliżej body (sory pozapominałem fachowych nazw), to musisz zdjąc pierścień trzymający okładziny i odkręcić ten drugi pierścień pod spodem. Za pierwszym razem zawsze ciężko odkręcić.

Pozdrawiam

PS.

OD kiedy pamiętam mam taki problem z moim SR4 że jak trzymam karabin lufą skierowaną w góre, to dosłownie wypluwa kulki na pare metrów. Nie zdarza się to cały czas, ale znowu nie tak rzadko żeby nie denerwowało.

Czy ktoś miał podobne problemy?

A ja mam mały problem:

Otóż gdy nakręcę Hi-Capa a HU jest dość mocno hmmm "poluzowany" to troche kulek syfonuje lufą nawet nie naciskając spustu. Wie ktoś jak temu zaradzić? Mam Stockową komore wymieniona została tylko gumka na silikonową guardera.

A ja mam mały problem:

Otóż gdy nakręcę Hi-Capa a HU jest dość mocno hmmm "poluzowany" to troche kulek syfonuje lufą nawet nie naciskając spustu. Wie ktoś jak temu zaradzić? Mam Stockową komore wymieniona została tylko gumka na silikonową guardera.

jak na moje to 2 problemy:

po pierwsze: dysza nie blokuje dostępu kulkom do lufy- a powinna.sprawdz czy komora jest we własciwym miejscu :)

po drugie: upewnij się czy założyłeś dystanser(czy nie spadł/zsunął się)

a apropos Twojego opisu...no takie jakieś mam wrażenie,ze sie coś za mną snuje od jakiegoś czasu...

a to ,ze jestem paranoikiem,nie znaczy, ze nikt mnie nie śledzi ;p

Edited by awful