neles Posted August 16, 2006 Report Share Posted August 16, 2006 hej mam pytanie. nie mogłem kupić do swojego gaziaka (abs+metal) oleju silikonowego, wiec zamiast tego kupilem w sklepie mysliwskim teflon w sprayu. sprzedawca polecił mi go ponieważ jest to podobno najlepszy środek konserwujacy do wiatrówek. a pistolety gazowe to w sobie coś z tych wiatrówek mają :D Czy dobrze zrobiłem??? Czy rzeczywiście teflon jest równie dobry jak silikon??? Proszę o pomoc :lol: Link to post Share on other sites
Diablo Posted August 16, 2006 Report Share Posted August 16, 2006 SŁUCHAJ BYŁ PODOBNY TEMAT!!!!!!!!! CZYTAJ NAJPIERW A PÓŹNIEJ ZAKŁADAJ NOWY WĄTEK!!! Link to post Share on other sites
killa Posted August 18, 2006 Report Share Posted August 18, 2006 spokojnie. ciekawa sprawa wpadlem na ten sam pomysl kiedys. okazuje sie ze teflon po wyschnieciu ma wieksza lepkosc przez co zamek nie zawsze dostaje odpowiednio silnego blow backu. a sprawa 2 to to ze teflon jest lubrykantem mineralnym i nie bedzie dzialal zbyt dobrze na twoje uszczelki, a juz na pewno konserwolal ich... narazie Link to post Share on other sites
Chopin Posted August 18, 2006 Report Share Posted August 18, 2006 Diablo, a mogę prosić linka? Przyznaje ze nie miałem czasu przegrzebać całego forum i mam wątpliwości kogo opier...niczyć... Mi się szczerze mówiąc taki temat nie przypomina ale mogę się mylić... Link to post Share on other sites
Cyku Posted August 18, 2006 Report Share Posted August 18, 2006 Coś tam bylo Chopin, kołacze mi sie na koncu mozgownicy, ale napewno nie był to specjalny osobny wątek, lecz kilka inf. w jakimś innym temacie. Co do teflonu to mam takowy i raczej go nie używam, bo skorupka która wytwarza po wyschnięciu jest bardzo gęsta i lepka i kiepsko się nadaje do pistoletów gazowych, bo czasami nawet przeszkadza przy BB. Moim zdaniem najlepszym zamiennikiem oleju silikonowego jest wazelina techniczna, bardzo dobrze daje rade :) Link to post Share on other sites
Diablo Posted August 18, 2006 Report Share Posted August 18, 2006 Prosze bardzo: http://wmasg.pl/forum/viewtopic.php?t=26422 W podanym linku jest w sumie mało informacji i są one "takie sobie" , lecz gdyby znalazł się tam TEN watek nie było by problemu , bo rozwijany był by 1 wątek wspólny a nie 2 oddzielne :wink: Link to post Share on other sites
Chopin Posted August 18, 2006 Report Share Posted August 18, 2006 Diablo, dziekuję z azaoszczędzenie cennego moderatorskiego czasu :) Miałem szukać wieczorem, a tu proszę jaka miła niespodzianka :) Topic closed. Link to post Share on other sites
Recommended Posts