K4MIL Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 raistlin_czarny: Wygląda super tylko mam jedno pytani-Pokrywa nie jest zbyt stabilna, jak udało Ci się rozwiązać problem aby pokrywa była w miejscu?(jeżeli oczywiście cośrobiłes) Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 raistlin nie chce sie czepiac bo to jest kwestia gustu. Na pewno jest to praktyczne, ale ja podzielam zdanie z arnie airsoft: AK+ RIS/RAS= SATAN :evil: :evil: :evil: (wyrazam tym samym dezaprobate :lol: ) pzdr Quote Link to post Share on other sites
K4MIL Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 Wszyscy tak mówią a ja tego nie rozumie-podoba mi sie kałach ale jak chce mieć kolimator albo coś jeszcze to mam kupić eMke bo do kałacha to nie pasuje?. Niektótrzy mówią że to grzech mieć odbajerowanego AK. Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 nie, alez skad- korzystaj tylko z bocznego montazu: dwa linki do zdjec (bardzo wielu): http://www.arniesairsoft.co.uk/forums/inde...ic=14066&st=420 i http://www.red-alliance.net/phpBB2/viewtop...r=asc&start=525 znajdziesz tam az zbyt wiele zdjec AK'owskiego montazu kamil- coby postow nie mnoszyc- ja swoj montaz wykonuje sposobem gospodarczym za 5 zlotych ( blaszki + srubki, odsylam do opisu jonyboya) nie upadlem na glowe zeby do cymy za 500 zlotych dawac montaz za 300 (czy cos kolo tego ?) Ale tanio ruski celownik zakupilem :twisted: niemniej powtarzam- mnie szyna na pokrywie razi. Takie jest moje osobiste zdanie. Co robicie ze swoimi ak-wasza sprawa, niemniej publikujac zdjecia i opisy na forum, poddajecie je ocenie i wlasnie z taka opinia ( z mojej strony) sie spotkacie. Quote Link to post Share on other sites
K4MIL Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 Ja nie szastam pieniędzmi i doszedłem do wniosku że zamiast wydawać 50% ceny AK na szye z montażem bocznym to domowym sposobem (ok. 40zł-szyna+wiertło) wykonałem swój montaż. co widać na zdjęciach na 1 stronie w poście użytkownika Kamciolinka. Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 Ja mam montaż boczny kupiony na allegro do tego szyna boczna domowej produkcji przynitowana do body ( z podkładkami od środka) i na tym optyka 3-9x40 ;p wygląda fajnie a ze Ak jest po tunnigu ,to optyka mi se przydaje Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 nio to wlasnie mam na mysli. diablo- dasz fotki swojej szyny please? Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 Na wszelkie pytanie chętnie odpowiem :D Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 Ja myslalem tez o baterii na kolbie jak dam oryginalna kolbe od kalacha, tylko ze wtedy chce dac taki pokrowiec jaki jest na emkach do wkladania zapasowego magazynka. Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 słuchaj jakbyś miał baterię 9,6 3000mAh KAN to też byś tak zrobił i to tylko przejsciowe ,zeby się batka nie poniewierała , bo z Cordury jej ubranko konstruuję tak właśnie jak sa ładownicę na kolbe do magów , tak ja zrobię takie coś na baterię.A foty sa w moim poprzednim poscie Quote Link to post Share on other sites
Indianin Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 Diablo bardzo fajnie to zrobiłeś :) Ja właśnie kołuję tą płytkę przykręcaną do body (zamówiłem u frezarza i czekam, może będę sprzedawał :) ). Mam identyczny montaż (tylko czarny) i taką samą lunetkę :) Udało ci się zgrać celownik z kulkami? Ja przymierzałem lunetkę na paskach elektrycznych zaciskowych i niestety kulki widzę w lewej części celownika. Regulacja nie jest możliwa aż w takim zakresie. Zastanawiam się czy podłożenie czegoś pod płytkę i odsunięcie bardziej lunety od body by nie pomogło. Quote Link to post Share on other sites
raistlin_czarny Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 ehhh a widzicie.mnie sie czepiacie ze zrobilem cos co nie jest oryginalnie stosowane w AK..ale rownie dobrze moge powiedziec ze bateria na zwenatrz to badziew i profanacja 8) ja mam tak :twisted: : A problem ruszajacej sie komory zamkowej rozwiazalem zwyczajnie pozostawiajac w srodku ta aluminiowa rurke i wpasowujac ja w dwie srubki ktorymi polaczylem komore z szyna. Pozatym daze do tego zeby kalaszek wygladal jak prawdziwy i mam w nim kilka czesci z oryginalu a w planie kolejne :wink: ai jeszcze taka mala ciekawostka 8) Pozdrowionka Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 przepraszam za bardzo chamski zart , ale czy to kolba od AK , czy kawałek wiosła przykręcony zamiast kolby?.... apropos masz MNIEJSZĄ baterię niż ja! i mi za bata nie wejdzie do kolby dlatego muszę mieć ją na zewnątrz. Do Indianina: luneta IDEALNIE zgrała mi się z kulkami :D taki fart mozna to nazwac bo w sumie po przynitowaniu szyny złożyłem montaż i stwierdziłem ,ze dbybym dał to milimetr nizej , to optyka by nie wlazła:D Quote Link to post Share on other sites
raistlin_czarny Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 no zart kiepski 8O bo kolby do AK byly ruzne.A niestety musialem zrobic troszeczke szersza zeby bateryjka wlazla. Ale to chyba jednak lepsze od plastikow marui czy cymy. Ja tez moglbym sie zachowac chamsko i wlic tak idjotyczne teksty ale chyb nie po to jest to forum prawda? A tego mi nikt nie skomentuje? Quote Link to post Share on other sites
Indianin Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 Pozatym daze do tego zeby kalaszek wygladal jak prawdziwy i mam w nim kilka czesci z oryginalu a w planie kolejne :wink: To proponuję kupić oryginalną kolbę od AK :twisted: A co do montażu to przed przynitowaniem przymierzę to wszystko w imadle, żeby potem jakiegoś zonka nie było. Quote Link to post Share on other sites
raistlin_czarny Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 Nie nie kupie kolby wlasnie dlatego ze bende musialmiec baterie na zwnatrz..zreszta bylby sporyproblem z przymocowaniem..mialem taka w rece i srednio to widze.Alemoze w cymie to inaczej wyglada troche. Quote Link to post Share on other sites
K4MIL Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 Rastlin-bardziej fajnie przerobiłeś tą pokrywe-tylko nie odpowiedziałeś dalej na moje pytanie-Czy robiłeś coś żeby pokrywa tak nie "latała"? Quote Link to post Share on other sites
raistlin_czarny Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 Stary odpowiedzialem najlepiej jak umialem :) zreszta ona NIE LATA a ni troche wlasnie dzieki temu bajerowi w srodku ( taka aluminiowa rurka). Ajesli ci lata to polecalbym moze jakies ciasnijesze wpasowanie jej pod celownik. No i istnieje tez mozliwosc ze w cymach jest luzniejsza niz w TM. Zreszta kupilem do niego pokrywe od AKM ale jakjuz przyszla to okazalo sie ze nie pasuje :wink: Quote Link to post Share on other sites
Indianin Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 Nie nie kupie kolby wlasnie dlatego ze bende musialmiec baterie na zwnatrz..zreszta bylby sporyproblem z przymocowaniem..mialem taka w rece i srednio to widze.Alemoze w cymie to inaczej wyglada troche. Ja w swoim AK mam kolbę od ostrego, wersja z litego drewna. Zrobiłem w niej miejsce na dużą baterię 1500mAh. Zajęło mi to jeden dzień pracy. Jak tylko dorwę aparat wrzucę zdjęcia. Dziwi mnie więc twoja wypowiedź, że chcesz dążyć do oryginału, a masz na końcu broni jak to określił Diablo: "wiosło" :lol: Quote Link to post Share on other sites
raistlin_czarny Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 Daze swoimi dostepymi sposobami. Wiadomo ze aryginalna kolba jest najlepsza..to logiczne ale nie mam jeszcze takiej wiec zrobilem kolbe sam.I PRZYZNAJE SIE jest troche gebsza niz powinna...ale musialem tak zrobic niestety Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 no zart kiepski 8O bo kolby do AK byly ruzne.A niestety musialem zrobic troszeczke szersza zeby bateryjka...A owszem były różne - ale wiosła jeszcze nie widziałem. :wink: Wskaż mi kto montował takie kolby, bo może o czymś nie wiem.Nie nie kupie kolby (...) bylby sporyproblem z przymocowaniem..mialem taka w rece i srednio to widze. Nie no - normalnie dokonałem cudu! I kilka innych osób również... :ściana: A tego mi nikt nie skomentuje? A co tu komentować? Mam na stanie, tylko z potrójną szyną zamiast pojedynczej. I wiesz co Ci powiem - nie da się całkowicie wyeliminować poruszania się a już na pewno wypadania pokrywy, bez zamocowania jej do wypustu mocującego kolbę i "zafiskowaniu" z przednią cześcią body. Cokolwiek o tym wiem, bo sam u siebie to robiłem oraz użytkowałem(/ję). I żadne rurki, nie pomogą - taka jest konstrukcja repliki. Zresztą "kilka" osób w PL miało okazję to widzieć. Zaś w opowieści dziwnej treści i zdjęcia w jakości "aparat w komórce nocą" nie dam wiary. Proponuję Ci "mistrzu" np. wyskoczyć z tym karabinem z wysokośc, powiedzy wysokiego parteru. Albo w inny sposób go intensywniej poużytkować. Ja wiem co się stanie, a Ty... Quote Link to post Share on other sites
raistlin_czarny Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 ok chyba jednak nie powinienem tu pisac. Sorki jesli kogos urazilem itd itp :roll: . Ja tam kocham swojego AK 8) Z replika jeszcze nie bylem w terenie po zamontowaniu lunety wiec mozesz miec racje i nie kluce sie o to. a co do wiosla :lol: to naprawde nie wyglada tak zle jak myslicie :) musielibyscie miec go w rekach na zdjeciach to ch.. widac Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Diablo wyrazy glebokiego uznania za prace metaloplastyczne. W pierwyszm momencie myslalem ze to oryginalna szyna. Korzystales z planow jakie jonyboy podrzucil w watku o ak cymy? rozumiem, ze uzywales slifierki kątowej? Jakiej grubosci blach uzyles? Skad je brales ? (sklep metalowy, kawalek parapetu? czajnik babci? ;) ) Dziekuje za zdjecia- pokazuja wiecej nawet niz chcialem :) ps. to jest montaz od mosina z allegro prawda? skurczybyku, sprzatnales mi go sprzed nosa. pzdr Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Montaz został zakupiony jako od MOSINA :F :wink: No ale do rzeczy. Kupiłem w Leroy Merlin płaskownik o grubosci 3mm. Plany jonboya przerysowałem(markerem do pisania na płytach CD) z komputera na płaskownik. Założyłem do szlifierki nową tarcze i do dzieła prawie 2,5 godziny wycinania:D(cholerstwo strasznie twarde)później szlifowanie na szlifierce stołowej i wiertarce z zamontowanym kamieniem szlifierskim efekt wyszedł taki jak na zdjęciach tylko z,ę miała być jeszcze jedna śruba , lecz brak precyzji z mojej strony i otwór przesunął mi csię za bardzo do góry i został ślad po wierceniu widoczny na zdjeciach.Całośc pomalowanma Sprayem , lecz od zakładania i ściągania opryki szlag trafił lakier :P wygląda jeszcze fajniej ;p. A to przed chwila znalazłem.... http://asgshop.pl/produkt.php?id=1172 trochę za WYSOKA cena jak za kawąłek metalu .. ale jak sie komus nie chce robić samemu moze isc na łatwizne Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Kupiles plaskownik aluminiowy? Jezeli tak, to trzeba bylo go schladzac woda- wyrobilem ten patent przy wierceniu- gorace aluminium robi sie plastyczne. Po polaniu woda wchodzi wietlo jak w maslo. A jakiej szerokosci plaskownik kupowales i jakiej srednicy srubki brales? No i jakie podkladki- sory za te pytania, ale chodzi mi juz o proaktyczna strone hehe. Co do opryskow to racja- wygladaja bosko. jak mi nie wyjdzie- to najwyzej kupie ten montaz Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts