snajper66 Posted August 22, 2006 Report Share Posted August 22, 2006 Witam mój problem polega na tym, że strzał jest opóźniony :? tzn. naciskam maksymalnie na język spustowy, a strzał następuje dopiero po paru sekundach (3-4s.) i nie mam zielonego pojęcia co to może być i czym może być spowodowane, pewnie bym sobie to odpuścił gdyby nie fakt, że przez coś takiego nie raz moge zginąc:( . Za wszelkie informacje/rady dziękuje. Quote Link to post Share on other sites
sabat Posted August 22, 2006 Report Share Posted August 22, 2006 mozliwe ze poszla plytka selektra ognia, bo napweno coś z elektryki w gunie nie dziala, a takie opóźnienia o chyba taylko tam moga powastac rozkrec i sprawdz ja czy nie jest jakas zasniedziana (czy jak to sie mowi) Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted August 22, 2006 Report Share Posted August 22, 2006 Najprawdopodobniej masz osmolone styki. Trzeba by rozebrać gearbox i je przeczyścić. Quote Link to post Share on other sites
piotrekSGUS Posted August 22, 2006 Report Share Posted August 22, 2006 To i ja mam pytanko. Nie chce zakladać nowego tematu. Tez mam mp5 CA i jak strzelam, niezaleznie z jakiego maga (hi cap czy low cap) strzelając na ogni pojedynczym co dwa strzaly wylatują mi 2-3 kulki z lufy zamist jednej :? , czemu sie tak dzieje ??. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted August 22, 2006 Report Share Posted August 22, 2006 Podobny problem miałem w ICSie po wymianie gumki HU na silikonową. Problem rozwiązało delikatne nawiercenie wnętrza komory przez otwór, przez który kulki są pobierane z magazynka (zaznaczone na czerwono) Quote Link to post Share on other sites
piotrekSGUS Posted August 22, 2006 Report Share Posted August 22, 2006 Hah a tak sie sklada, ze ja tez wymienilem gumke na sylikonową :) . A bez wiercenia sie nie obejdzie ??(wiesz nie przepadam za wierceniem :P :P ) Quote Link to post Share on other sites
pytoneyro Posted April 3, 2010 Report Share Posted April 3, 2010 Aktualnie ja mam podobny problem. Zaczęło się od opóźnionego strzału - obecnie jednak replika nie reaguje w ogóle. Rozkręciłem, podłączyłem na krótko - nic. Gearboxa nie rozbierałem. Selektor? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 3, 2010 Report Share Posted April 3, 2010 sprawdź silnik, styki, płytke selektora na której jest blaszka i od płytki wychodzą z gb takie dwa dzyndzle mogą byc przyklapnięte, trzeba je wtedy podgiac do góry bo innaczej obwód jest dalej otwarty. Quote Link to post Share on other sites
pytoneyro Posted April 3, 2010 Report Share Posted April 3, 2010 Rozumiem, że płytka selektora jest dostępna po rozebraniu Gearboxa? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 3, 2010 Report Share Posted April 3, 2010 płytka sleketora jest na zewnątrz gb. taka płytka co sie rusza po lewej satronie repliki patrzac od strony kolby ;) na jej poczatku bedziesz miał blaszkę a pod blaszka dwa dzyndzle sprawdź czy stykaja się one z płytką ( nie moga sie zwierac nawzajem) i czy nie są zabrudzonę) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts