Armendariz Posted August 23, 2006 Report Share Posted August 23, 2006 Wpadłem na taki pomysł żeby w sposób - być może prymitywny - przerobić m15a2 rifle CA na m16a1; m15a2 rifle już mam brakuje tylko tego: http://www.sklep.airsoftguns.pl/projector....duct=1133282506 I tu zaczyna sie moje pytanie do was. Czy chwyt przednio po drobnych przeróbkach (pilnik, klej, wiertarka itp.) pasował by w miejsce chwytu od a2 ? Dodam tylko że nie chciał bym nic przerabiać w m15a2 CA. Quote Link to post Share on other sites
skunks Posted August 23, 2006 Report Share Posted August 23, 2006 Zauważ że M16A1 od A2 różni sie również szczerbinką. Czyli body do wymiany również. Quote Link to post Share on other sites
Armendariz Posted August 23, 2006 Author Report Share Posted August 23, 2006 Zapomniałem dodać że chciał bym to uzyskać jak najniższym kosztem okupując dokłądność tym że tylko chwyt bym wymienił :) Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted August 23, 2006 Report Share Posted August 23, 2006 Kup M16A1 TM wsadź doń bebechy od M15, a reszte po M15 opchnij za około 500zł. Quote Link to post Share on other sites
LameBoy Posted August 23, 2006 Report Share Posted August 23, 2006 najtańszą opcją jest zamazanie napisów na lower receiverze i napisanie m16a1... upper recever musi byc wymieniony z racji innego typu szczerbinki. Quote Link to post Share on other sites
Mr.045 Posted August 24, 2006 Report Share Posted August 24, 2006 Jeszce chwyt pistoletowy jest inny i bodajże w m16a1 masz sześć otworów w tłumiku płomienia, a w m15 pięć. Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted August 24, 2006 Report Share Posted August 24, 2006 ...i M16A1 nie posiada deflektora (odbijacz łusek? ). Quote Link to post Share on other sites
che Posted September 25, 2006 Report Share Posted September 25, 2006 A mozna dostac gdzies sam przedni grip jak od A1 tylko przygotowany do A2 [CA] ? Nie chce dokladnie zmieniac wygladu A2 na A1, zalezy mi tylko na tym charakterystycznym fragmencie. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted December 30, 2006 Report Share Posted December 30, 2006 Dołączam się do prośby... Bo zastanawiam się nad kupnem M15A2 Rifle a M15A2 Carbine (obie od CA). Jeśli byłaby możliwość podczepienia tego trójspadowego foregripu do Rifle'a, to bym wziął Rifle'a. A jak nie, to brałbym Carbine, bo bardziej do XMy pasuje... ;) Quote Link to post Share on other sites
Hajdi Posted January 1, 2007 Report Share Posted January 1, 2007 Można dostać na www.wgcshop.com,ale jest to cały przód (a nie tylko okładziny). A i nie wiem czy będzie pasować do replik od CA... Link do gripa Pozdrawiam, i życzę jak największej liczby trafień w nowym roku. Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted January 1, 2007 Report Share Posted January 1, 2007 A podczepię się, tylko nie w sprawie A2 do A1 lecz w sprawie A1 do A2 i nie M16, tylko Steyr AUG. Chcę wiedzieć czy korpus (dokładnie tam gzie jest luneta w A1) od repliki BE pasuje do CA? Quote Link to post Share on other sites
killa Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 inny tlumik plomienia, oslony wyrzutnika lusek, inna stopka dosylacza zamka, inna raczka transportowa, w 16a2 jest ciezka lufa o innej srednicy i bez naciec chlodzacych. ale odpowiadajac. mialem te okladziny bo w r6 probowalem zrobic tak samo i o ile nie maja innej skali to po leciutkim spilowaniu tylu powinny wejsc. ale nie wiem jak z wytrzymaloscia. pierscien w m15ca dosyc mocno doiska okladziny, nie wiem czy te wellowskie sie nie powyginaja. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts