Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Warhammer: Dark Omen

Recommended Posts

gra ma jakies 8 lat wiec moze juz graficznie nie zabardzo sie podobac , oparta jest na grze bitewnej Warhammer fantasy Battel , w tej czesci akurat gra sie ludzimi Imoerium przeciwko orkom i nieumarlym ,

ale jesli jestes zainteresowany grom w tym klimacie to na jesieni ma wyjsc

worhammer mark of chaos tu jest wiecej na ten temat http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=6091&P=1#FILM

http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=2210

• 2 weeks later...

Gra jest świetna... nigdzie jeszcze nie spotkałem gry z takim klimatem... każdy oddział ma swoją historię, swego dowódcę, swój tryb działania, nie było takiego fajnego battle'a... mimo że grafika była jaka była(te rysuneczki miały swój urok), to nawet jak grałem w TotalWar, to tęskniłem do tego silnika Warhammera...

szkoda tylko że gra jest tak strasznie trudna...

Mark of Chaos będzie ładnie wyglądał, będzie miał miły klimat z wzgledu na sympatię do WFRP, ale nie będzie niczym odkrywczym- tylko masówka, taką jak wh40.000 Dawn of War, czy Battle of the Middlearth

ma ktoś jakiś pomysł jak ją obecnie uruchomić? bo chyba na obecnych kompach nie pójdzie

• 2 weeks later...

Dark Omen jest świetny, artefakty i oddziaływania psychologiczne (zasadzki wywołujące panikę w szeregach wroga wprawiają mnie w błogość) oraz przede wszystkim duża nieprzewidywalność pola walki daje niesamowitą zabawę.

Apollyon, Dar Omen nie jest trudny, trzeba tylko przestawić się z grania zachowawczego, stojąco-obronnego do bardziej ruchliwego i agresywnego. Ruchliwość ruchliwość i jeszcze raz ruchliwość. Ja w pewnym momencie zajarzyłem że mimo iż po raz któryś zaczynam trudną misję to zawsze kończę ją z wielkimi stratami albo wręcz fuksem. Przełamałem się i po całkowitej zmianie myślenia zacząłem tak wymiatać że praktycznie tylko multiplayer i żywy gracz mógł mi stawić czoła (przeważne z miernymi efektami, hyhy)

Pamiętam że bez patchy, cheatów i wogóle bez niczego (sama podstawka Dark Omen) na koniec kampanii miałem 35 000 sztuk złota.

Wybierając do składu moździerz. Potem już nie powtórzyłem wyczynu z działem imperialnym bo w inne gry walczyłem, a obecnie windows XP nie pozwala mi pograć "tymi którzy żywią urazę". Niby są jakieś patche do XP ale, mi sie wywalała gra na poziomie podstawowego menu gry.

Myślę że fakt iż ktoś po kilku latach (w tym przypadku po ośmiu) ciągle wspominą jakąś gre to dobrze o niej świadczy. Ale fakt że ktoś GRA W NIĄ, zarówno w kampanię jak i multi i ma radochę czyni z niej grę kultową. Myślę że się ze mną zgodzicie.

może tutaj znajdziecie remedium na problemy z WinXP

http://free4web.pl/3/2,22269,47284,530932,...04B4728DD14C4D0

albo tu

http://www.darkomen.lsp.pl/

• 1 month later...

no to wyobraźcie sobie, że ja w tą grę katowałem na PSX-ie :)

joypadem...

kawał porządnego bitewniaka. Ale gramy tam najemnikami, a nie wojskami imperium, chociaż i one się do nas dołączają. Tak jak i Bretońscy rycerze, Elfy, Krasnoludy... nawet Ogry :)

A i jest jeszcze Warhammer: Shadow of The Horned Rat - gorsza grafa, ale równie ciekawy.

Ja tez szarpałem w nia na Playu i do dzis zaluje ze nie ma 2 tak klimatycznej strategi. Ahh jakież to zniszczenia można było wyczyniać magami :) Te poszukiwanie i dodawanie artefaktów i co najważniejsze KLIMAT KLIMAT KLIMAT aha wspomniałem juz o klimacie ?? :)

Ech, gierka jest cudowna :)

I za pierwszym razem piekielnie trudna, dla mnie najgorsze były oddziały strzelców orków (zasadzka na drodze) i nekromanci (ci teleportujący się i ładujący fioletowymi pociskami). Prawdziwe miodzio :)

A już najcudowniejsze było, kiedy udało się wroga potraktować ognistym deszczem i płonące figurki rozbiegały się na boki :D

Od pewnego czasu próbuję uruchomić u siebie "Shadow of the Horned Rat", ale niestety nie chce pójść :(

Ja przeszedłem Dark Omena chyba z 15 razy. Gra ma super klimat. I tak najfajniejsza rozgrywka była z moimi braćmi jak podłączylem moje dwa komputery w sieć. :D

A co do Mark of chaos to jest już demo,które ma spore wymagania.Demo waży ponad 1GB.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...