Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

MP5K TM.........jaki tuning na broń do CQB i w teren.

Recommended Posts

Ogólnie do CQB nie tuninguje się replik z racji bliskich oległości.

Ale jeżeli tylko za 200zł, to może

~ baterię 9,6v (zwiększy ROF co przyda się i w CQB i w terenie)

~ i preclufa 6,04 CA, Systema.

W razie czego możesz kupić nieco dłuższą lufę i dokombinować home-made tłumik.

Przy sprzedaży obecnej baterii powinieneś się zmieścić.

akurat z osiągami stockowego Kurza to można pokombinować i do CQB bo są żenujące. Swego czasu gdy miałem togo pokurcza wsadziłem stokowego springa CA 130%, metalowe łożyska(ja dałem kulkowe bo akurat miałem pod ręką), stok głowicę tłoka CA-używkę i metalową prowadnicę. Poprawiło się znacznie. Możnabyłoby poszaleć dalej bo jeszcze parę gratów miałem wolnych ale bateria lekopadnięta już na 130% ledwo ciągneła - znaczy na ilość kulek to OK ale ROF padaka. A że to był raczej gadżet niż użytkowy PM to nie było sensu robić nowej batki. Zresztą i tak szybko sprzedałem dziada

Nie do końca bo jest małe ale - dysza, która z racji długości jest indywidualna w zasadzie do każdego modelu. FTKa z MP5 (tak żeby była dysza) nie wsadzisz bo wszystie MP5ki mają V.2 tylko Kurz ma V.3 Więc albo jest FTK do Kurza (nie wiem) i sprawa prosta albo trzeba skołować dyszę zo FTKa do zwykłaej MP5.

kamciocz -

Po co ci fps do CQB? na odległościach do 15-20 zdobędziesz 0,03s więc jedyne co zwiększysz to ból po serii w twarz (bo tyle wystaje zza rogu w CQB)

Władujesz M100 albo M110 to cię do budynku nie wpuszczą.

A jak chcesz ROF to możesz jeszcze szybsze zębatki wstawić.

Wszystko sie zrobi :lol:

I Panie xasistis mi tu bzdur nie opowiadaj :wink:

Miałem mp5k po tuningu, teraz poszedł w świat i został jeszcze bardziej dokręcony. Biorac pod uwage fakt małej bateri nalezy zwrocic uwage na szczelnosc całego układu + mozna zastosowac troche mocniejsza sprezyna (ja miałem sprezyne z M15 CA, na 8.4V 600 chodziło wystarczajaco szybko).

1. Lufa precyzyjna od PDW + najtansza mozliwa przejsciówka od PDW zeby to zakryc.

2. Dysza uszczelniona

3. Warto zainwestowac w dobra gumka HU.

Dalej zaczyna się zabawa z wymianą sprezyny, a tu warto włozyc jeszcze kilka innych elementow (biorac pod uwage specyfike tego malucha... raczej 100% full auto :wink:).

A jakieżto ja bzdury opowiadam ;) :?:

Szczerze mówiąc "dłuższa lufa" miałem na myśli 229 i zakryć to dźwiękowym. Nieznacznie drożej a efekt znacznie lepszy jeżeli chodzi o osiągi i dlatego mówiłem, że dziwnie będzie wyglądał.

Akurat TM-owskei gumki nie są takie złe (chyba, że już zjechane)

co do tej listy zakupów - są sklepy - wystarczy poszukać.

A jakieżto ja bzdury opowiadam ;)  :?:  

Szczerze mówiąc "dłuższa lufa" miałem na myśli 229 i zakryć to dźwiękowym. Nieznacznie drożej a efekt znacznie lepszy jeżeli chodzi o osiągi i dlatego mówiłem, że dziwnie będzie wyglądał.

co do tej listy zakupów - są sklepy - wystarczy poszukać.

Skoro juz mu doradzasz ta lufe 229mm, to po chujamuja mu Mp5K ? Jesli ma byc taka lufa to juz lepiej MP5 zwykle. MP5K ma byc poreczne i male dlatego je zrobili i nie ma sensu jej "powiekszac" bo od tego sa inne modele mp5

A co do mp5k tuningu, zaloz prec lufe, silikonowa gumke hop up, uszczelniona dysze i to raczej tyle. MP5k do lasu sie nie nadaje

Daj sobie spokój z większa bateria.

Miałem u siebie spręzyne 120% CA (wyjęta z M15 CA) i baterie 8.4V 600 - dawało rade. Ty masz 9.6V 1200 :wink: Jest akurat :)

Tak jak pisaliśmy:

Lufa prec. od PDW + jakis tłumiczek płomienia/przejściówka do zakrycia (nie wydłuża broni, a prosze spojrzec na roznice mocy miedzy mp5k/mp5k PDW :wink:)

Dysza gazoszczelna

Gumka HU sylikonowa

Nie są złe, ale ta jest duzo lepsza :mrgreen: U mnie, jak i u wielu chłopaków z forum się sprawdziła.

I to chyba wszystko, w tym przedziale cenowym. Poźniej mozna zrobic jeszcze sporo, ale cene rośnie dośc znaczie.

Pozdro

• 4 weeks later...

Hmm ... sam posiadam Mp5K ... i jakoś bardzo dobrze mi się tym gra w każdych warunkach... nawet w lesie... choć tam ewidętnie widac brak FPSów.

Mój Mp5K posiada:

2x 9,6V 600Mah

Precka 6,03

Uszczelniona dysza.

Lecz brak Fpsów ostatnio daje mi się we znaki + Selektor ognia szwankuje coraz bardziej. Planujac tak czy tak wymianę Selektora zastanawiam sie nad Tuningiem Mocowym delikatnym...

Ktoś coś poleca?

Ja zamierzam wrzucić nowy selektor i Spr. M100 lub M110.. - będize to w miare mało kosztowne ... a jak sadzicie ile to da mi FPS? obecnie ma ok max 265fps.

Pozdro!

***BaUEr*** 8)

Bauer nie ma sensu wstawiać do MP5K mocniejszej sprężyny, bo obniży to znacząco szybkostrzelność, a w tej replice jest ona ważniejsza niż fpsy. Gdybyś wstawił dwukrotnie dłuższą lufę, cylinder teflonowy o większej pojemności i głowicę prometheus+sprężyna PDI120%, przy maksymalnej szczelności mógłbyś osiągnąć conajmniej 330 fps. Skoro masz już precyzyjną lufę, to podejrzewam, że nie będziesz chciał jej wymieniać. Niestety przy takiej jej długości na M100 nie przekroczysz 300fps - ponadto szybkostrzelność będzie za niska (pewnie ok 600 strzałów na minutę)

Najlepsza bateria mieszcząca się w Kurzu dostępna w polskich sklepach asg to 9.6V intellect 1400. Ogniwa takiej samej wielkości jak nicd 600, ale dają więcej prądu = większa szybkostrzelność przy mocniejszych sprężynach. Tak więc zacznij od baterii, potem łożyskowana głowica Prometheus (daje więcej fps niż CA czy Systema) i sprężyna Guarder SP100 (uważam, że ta firma robi najlepsze sprężyny)

• 1 month later...

Ja mam takie pytanie z innej beczki - Jaki selektor ognia pasuje do MP5k i gdzie go kupić? Wszędzie gdzie szukałem (asgshop, Mg, taiwangun, specshop, wgcshop itp.) pisze wyraźnie, że zwykłe przełączniki do MP5 NIE pasują do Mp5k i PDW...

Mój Kurczak potrzebuje tego przełącznika.

z góry thx.