sjzmisiek Posted June 12 Report Share Posted June 12 Witam, za jakiś czas będę robił replikę glauberyta , zapewne w systemie gbb . Gdyby ktoś znał dobre źródełko części nieistotnych jak pokrywa zamka czy chwyt przedni/łoże itp to zapraszam do podzielenia się informacjami gdzie mogę dostać takie części . Pomoże mi to skompletować replikę i dostosować tolerancje . Wstępnie dysponuję kompletną replika w 3d , którą dostosuje do standardów asg i wydrukuję . Za wszelkie wsparcie merytoryczne z góry dziękuję. Poniżej materiały, z którymi będę pracował na obecną chwilę ;) pozdro Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted June 15 Author Report Share Posted June 15 Pokrywa zamka i komora zamkowa wydrukowane, komora spustowa/chwyt na drukarce ... Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted June 16 Author Report Share Posted June 16 (edited) Komora spustowa / chwyt pistoletowy: https://youtube.com/shorts/TVc5w2cwelU?si=PAfpjnTYDp2b-m3C Edited June 16 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
chmiel23 Posted June 27 Report Share Posted June 27 Śledzę cały czas projekt Raka, za glauberyta trzymam kciuki. Części pozostaje jedynie szukać po allegro i armybazarze. Ewentualnie jak jesteś z Łodzi lub masz czas się przejechać to polecam motoweteran bazar. Jest jutro i pojutrze (28,29 czerwca) a potem we wrześniu. Jest dużo wystawców z elementami broni. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted July 6 Author Report Share Posted July 6 Oj trochę mam daleko do Łodzi ;) myślę , że dam radę z tym co mam pod ręką . Narazie jeśli chodzi o raka walczę z zamkiem z metalu , czekam aż forma po regeneracji "dojrzeje" ( silikon zastygnie ) . Muszę puścić na drukarce pozostałe części mechanizmu spustowego i piny do glauberyta ;) . Tak naprawdę czas na projekt bd miał za tydzień , wtedy może coś z obiema replikami poleci do przodu . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts