storm71 Posted September 12, 2006 Report Share Posted September 12, 2006 Witam! przeglądalem forum lecz niemoglem sie doszukac jakiejs wzmianki o tym modelu,a wiec mam pare zapytan jezeli to nie problem :) mianowicie chcialbym lekko podkrecic Steyra poprzez dodanie lepszej sprezyny(130%) prec lufy,ew.wymiane tłoku,prowadnice do sprezyny... I moje pytania sa nastepujące : Czy silnki naciągnie sprezyne bez problemu i czy takowa nie rozwali GB? Oraz czy po takiej operacji bardzo ucierpi na tym szybkostrzelnosc?? O ile mniej wiecej moze wzrosnąc zasieg po zastosowaniu prec lufy? I o ile mniej wiecej wzrosnie sila po wymianie tłoka i prowadnicy? ewentualnie inne porady aby zwiekszyc moc i celnosc.. :) Mam nadzieje ze ktos odpowie mi na te męczące mnie pytania,z góry dziekuje za poswiecony czas.. ;-) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted September 12, 2006 Report Share Posted September 12, 2006 wydaje mi sie ze rozsadnym koncem jest M100 hurricane. Po zastosowaniu preclufy zasieg nie wzrosnie drastycznie, moze bardziej celnosc (wieksze skupienie) Quote Link to post Share on other sites
MaxXxi47 Posted September 12, 2006 Report Share Posted September 12, 2006 Ten Crap ma stałe HU. Moim zdaniem najważniejsza jest wymiana : - HU na Regulowany - Lufy na Precyzyjną - Prowadnicy Sprężyny na wzmocnioną - Łożysk na metalowe (nie wiem jakie to to ma w środku) - Sprężyny na Mocniejszą - Głowicy Tłoka i Cylindra na wzmocnione i uszczelnione Reszta (chyba) może zostać. P.S. Jeszcze przydało by się wywalić ta "lunetkę" i wstawić w tamto miejsce cokolwiek użytecznego (może zmodyfikować jakaś lunetę na chwyt od M16/M15/M4). PozdRoS A.D.A.Ś Quote Link to post Share on other sites
storm71 Posted September 12, 2006 Author Report Share Posted September 12, 2006 Wielkie dzieki za bardzo szybką odpowiedz! ale czy silnik da rade naciągnąć mocniejszą sprezyne? jaka sprezyna bedzie najrozsądnieszym wyjsciem? chcialbym uniknąc sytuacji w ktorej,kupie mocniejsza sprezyne a okaze sie ze silnik nie jest w stanie jej naciągac...Lunete to juz na samym początku wywalilem :D wstawilem inna ogolnie nie The best ale przydatniejsza niz to plastikowe "cos" jakie koszty bedą mniej wiecej po wymianie tego co napisales MaxXxi47? mam do dyspozycji mniej wiecej 300zl ogolnie bym wolal mniej wydac xD lecz jezeli to bedzie nie uniknione to i za 300 moze byc ;) pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
MaxXxi47 Posted September 12, 2006 Report Share Posted September 12, 2006 Ogólnie to ja ci tego dokładnie niepowiem (jedynie orientacyjnie). Musisz jeszcze spędzić jakiś czas przed kompem (czytaj net, stronki takie jak ta i stronki typu www.taiwangun.pl, www.asgshop.pl, www.specshop.pl, www.machinegun.pl ) Precka + HU + Gumka = 150 + 169 + 30 Prowadnica = 50 Łożyska = 30 Spreżyna = 50 Głowice tłoka i cylindra = 100 Razem daje to 580 zł ... Najważniejsza Precka, Komora i gumka HU. To Musisz kupić. Potem możesz bawić się w mocniejszą spreżyne a co za tym idzie w wzmocnioną prowadnicę i łożyska. a na samym końcu wymień głowice cylindra i tłoka. A Spreżyna to M100 (M110 moze byc za mocna) Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted September 19, 2006 Report Share Posted September 19, 2006 Bardzo ważne. Niech gumka będzie silikonowa. Jak założysz to z dobrą lufą (Systema) i regulwaną komorą hop up, to się obędziesz bez ingerencji w Gearbox. Zaoszczędzisz pieniądze i unikniesz awarii. Ja u siebie uzyskałem dwa(!) razy większy zasięg skuteczny. Powozenia Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts