ashes Posted September 27, 2006 Report Share Posted September 27, 2006 Witam! Niedawno zakupiłem tą ładowarę: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=583. I chyba mam problem...Podłączyłem baterię (NiCd Sanyo 8.4 V/1400 mAh) o godzinie 12.00, przełączyłem na rozładowywanie i...z tego jak świeci diota (na pomarańczowo) wynika, że bateria dalej się rozładowywuje (powinna najpierw świecić na pomarańczowo, następnie przełączyć się na czerwono - ładowanie, a następnie na zielono - naładowana. Tak wynika z instrukcji). Nie chcę panikować, ale wydaję mi się, że za długo ładowarka rozładowywuje baterię - mija 6 godzina... P.S. Ładowarka ustawiona jest na 8V i 1000mAh. Quote Link to post Share on other sites
FireBurner Posted September 27, 2006 Report Share Posted September 27, 2006 I to jest wlasnie chyba jedyna wada tych ladowarek/rozladowywarek mikroprocesorowych- dłuuugo rozladowywuja aku. Quote Link to post Share on other sites
skunks Posted September 28, 2006 Report Share Posted September 28, 2006 Dokładnie. To samo z moją. Ładuje strasznie szybko (na nastawie 1000mAh), a rozładowuje strasznie wolno, batka 8,4V 1800mah Sanyo Large rozładowuje mi sie pół dnia. Pzdr Sqnx Quote Link to post Share on other sites
cromat Posted September 28, 2006 Report Share Posted September 28, 2006 Ja mam identycznie, mam w domu z sześć aku (4x 8.4V 600mah 1x 9.6V1000mah i 8.4 1600mah) Wszystkie identycznie długo rozładowuje... :/ już prawie tydzień je formatuje... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts