Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[OSTRZEŻENIE] Omijajcie Airsoftmania.eu szerokim łukiem! 2 lata użerania się, zepsuta replika i bezczelne kłamstwa (Spór na 500€ + Dowody)

Recommended Posts

Cześć wszystkim. Piszę ten post, żeby ostrzec polską społeczność przed zagranicznym sklepem Airsoftmania.eu. Jeśli planujecie tam zakupy – odpuśćcie sobie, szkoda nerwów i pieniędzy. Poniżej pełna oś czasu mojego koszmaru, który ciągnie się od niemal dwóch lat, wraz z twardymi dowodami.

1. Zepsuta replika od nowości (Kwiecień 2024) Kupiłem u nich replikę za 501,80 €, płacąc przez Klarnę. Przyszła całkowicie niesprawna (Dead on Arrival). 8 kwietnia 2024 r. zgłosiłem reklamację. Sklep potwierdził zwrot przez UPS, ale zamiast wysłać etykietę – zapadła grobowa cisza.

2. Kłamstwo nr 1: "Kevin" i widmowy zwrot kasy Z przyczyn osobistych musiałem na jakiś czas odpuścić ten stresujący temat, choć w międzyczasie próbowałem kontaktować się z nimi przez WhatsAppa (bez skutku). Wznowiłem sprawę przed upłynięciem 2 lat. Podczas prób doproszenia się o etykietę zwrotną, dostałem maila od konsultanta o imieniu Kevin, który bezczelnie stwierdził, że zwrot środków został już zrealizowany. Kompletna bzdura, żadne pieniądze nie wróciły na moje konto.

3. Błędny adres na etykiecie (Początek 2026) Po absurdalnie długiej walce w końcu wywalczyłem etykietę UPS. Nadałem paczkę w lutym 2026 r. Kilka dni później sprawdzam tracking: "Wyjątek w doręczeniu". Okazało się, że adres zwrotny wygenerowany przez sklep na ich własnej etykiecie był błędny! Kurier po prostu odbił się od ich magazynu.

4. Kłamstwo nr 2: "Catarina" i naprawiony adres Od razu napisałem do nich maila z awanturą. Konsultantka Catarina zapewniła mnie na piśmie, że skontaktowała się z UPS i pomyślnie poprawiła adres. Kolejne kłamstwo. Adres nigdy nie został poprawiony, a UPS fizycznie zwrócił paczkę prosto pod moje drzwi. Mam teraz w domu zepsutą replikę oklejoną żółtymi naklejkami UPS "Zwrot do nadawcy".

5. Sytuacja na dziś (Marzec 2026) Całkowicie zerwałem kontakt z tym sklepem. Eskalowałem spór do Klarny, załączyłem wszystkie twarde dowody i zażądałem przymusowego zwrotu moich 501,80 €. Zespół Klarny ma czas na ostateczną decyzję do 31 marca.

Dwa lata walki, zero odpowiedzialności, fałszywy adres i obsługa klienta, która dosłownie kłamie w żywe oczy, żeby cię zbyć.

Dowody: Żeby nie być gołosłownym, wrzuciłem całą korespondencję i zdjęcia z trackingu do jednego albumu na Imgur. Możecie sami zobaczyć, jak ta firma traktuje klientów: 

https://imgur.com/a/airsoftmania-case-w4xTFn2

Miał ktoś z Was podobne przeboje z Airsoftmania? Podajcie dalej, żeby nikt inny nie utopił tam kasy.