robertsmu Posted October 11, 2006 Report Share Posted October 11, 2006 Witam prosze o opinie o tych dwóch replikach, zamierzam kupic jedną z nich i nie moge sie zdecydowac, zastanawia mnie jekosc i żywotność materiałów w gr16 , bo o m15 wiem juz sporo. jak wypada porównanie tych broni? dzięki Quote Link to post Share on other sites
stiff Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 Mam od 3 lat M15A4 CA na M120s i jedyne co poleciało to raz GB. Mam RISa z CA na 150PDI - ma dopiero 4 miesiące ale jest używany sporo i nic się nie dzieje - a tu masz dokładnie to samo co w SPC. Ostatnio robiłem dwumiesięczne stockowe G&G ver.2006, w którym po zacince i dalszym ciąganiu spustu zmieleniu uległy dwie zębatki. Z tłokowej urwało - poprostu ułamało dwa zęby, przez co środkowa slizgała sie i ładnie się ztarła. Do tego wyłamaniu uległą metalowa rurka w głowicy cylindra, po której slizga sie dysza - tak myślę że od tego bo nie sądze żeby od początku ta rurka latała jak lewarek w skrzyni biegów. Do tego tydzień później sam z siebie złamał się selector plate. Ogólnie jak dla mnie G&G to łady krabin z kiepska mechaniką - z jednej strony 7mm łożyska kulkowe, silnik 1300, łożyskowanie dwustronne a z drugiej strony szajszębatki i głowica która wyglądała jak wyjeta z TMki. Do tego beznadziejnie się rozbiera - chodzi mi głównie o zatrzask maga i kolbę teleskopową oraz kable. Quote Link to post Share on other sites
igi7 Posted October 30, 2006 Report Share Posted October 30, 2006 Chcialbym odswierzyc troche watek.. mam podobny dylemat. CA czy G&G? Czytalem kilka watkow, domyslalm sie ze jednoznaczej odp. nie ma ale chetnie przeczytam kazda opinie. A wiec CA czy G&G? Quote Link to post Share on other sites
piotrekSGUS Posted October 31, 2006 Report Share Posted October 31, 2006 Teraz tez sie nad tym zastanawiam. G&G jest dobre dla osob lubiących realizm, CA mniej przypomina oryginalny egzemplarz, ale jest za to bardziej nie zawodne. Sam uzywam od miesiąca m15a2 (380fps) CA i wszystko smiga az milo. Do G&G jestem jakos mniej przekonany, mniej mnie ciągnie w te strone i wezme chyba SPC CA. Po za tym G&G jest troche drozsze, ale za te kwote mozna kupic batke i gun bedzie gotów do walki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts