Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Właśnie doszła do mnie ta replika.

http://www.taiwangun.com/index.php?str=pro...roduct&prId=534

Jest ona ponoć wierną kopią vsr-10 TM, a jest prawie 4 razy tańsza. Oczywiście materiały są gorszej jakości, ale ja i tak mam zamiar wybebeszyć wszystko ze środka i wrzucić tam części od vsr-ki. Według producenta strzela na 60-70m. Prosto leci przez około 45-50 metrów, lobem pewnie poleci te dalsze 20, ale to nie jest łuk, co by lobem strzelać. Niestety nie miałem okazji sprawdzić możliwości tej broni, gdyż po pierwsze ciągle wieje silny wiatr, a po drugie nie mam jeszcze lunety.

Niedługo mają mi przyjść części do wymiany i luneta (tasco 3-9x40). Wtedy przestrzelę ją przed i po tuningu i wrzucę wyniki.

Póki co oceniam tę replikę na prawdę dobrze. jak na swoją cenę ma na prawdę niezłą moc. Miałem okazję strzelać aps-2 (tą tańszą) i myślę że Mp001 niesie dalej. Jeśli ktoś ma już tę replikę to niech się wypowie co o niej sądzi.

Aha, przydałaby się garść porad od starych wyjadaczy- snajperów. Może powiem co na razie kupuję do tuningu:

- Zestaw mechanizmu spustowego i tłoka do VSR-10

- Lufa 6.04mm do VSR-10 [KM]

- Sprężyna SPR150 [PDI]

- Prowadnica sprężyny ze stali nierdzewnej [made by tokarz friend]

Wszystko kupuję na mahinegun.pl (oprócz ostatniej pozycji ofkors), może znacie jakiś lepszy sklepik, albo kupilibyście najpierw coś innego, wszystkie rady mile widziane.

• 5 months later...
  • 2 weeks later...
- Zestaw mechanizmu spustowego i tłoka do VSR-10, - Sprężyna SPR150 [PDI]
Te części nie przejdą. Postarałem się o wymiary cylindra do VSR, jest niestety szerszy o 2mm. To znaczy że tłok jest równierz szerszy. Spręzyny nie wsadzisz, bo będizesz musiał rozwalić cylinder zanitowany na stałe. Co do lufy to nie wiem, chyba będzie trzeba przeprowadzić małe modernizacje komory HU.

Te części nie przejdą. Postarałem się o wymiary cylindra do VSR, jest niestety szerszy o 2mm. To znaczy że tłok jest równierz szerszy. Spręzyny nie wsadzisz, bo będizesz musiał rozwalić cylinder zanitowany na stałe. Co do lufy to nie wiem, chyba będzie trzeba przeprowadzić małe modernizacje komory HU.

A zespół spustowy wejdzie?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...