Guest thomajos Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 Witam W mojej MP5 Wella nie działa selektor ognia... na pozycji "safe" blokuje spust ale, w pozycji "semi" strzela jak na full auto, na pozycji "full auto" działa normalnie. Czy ktos miał podobny problem??? Czy przyczyną może być rozdzielacz ognia w gearboxsie??? z góry dzięki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
_Johny_ Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 Miałem to samo w MP5 CA 8) Sprawdź czy sprężynka od płytki selektora siedzi na swoim miejscu. U mnie to było powodem. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 Jak sprężynka jest na miejscu to naiprawdopodobniej masz pęknięty przerywacz. Czy na semi zdażało Ci się zablokowanie spustu? Jak tak to czy nacisnąłeś spust z większą siłą? Quote Link to post Share on other sites
Guest thomajos Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 Sprawdziłem, spręzynka przy płytce jest ok, porusza dzwigineką rozdzielaczem ognia. Wiec chyba faktycznie rozdzielacz jest pekniety, juto rozbiorę gear box. Quote Link to post Share on other sites
Scalak Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 A co jeśli nic nie jest pęknięte? A wszystkie części na miejscu? Jeśli ktoś wybadał dokładnie co jest przyczyną to chętnie posłucham... U mnie na jakiś czas pomogło rozebranie całej mechaniki i elektryki oraz poskładanie wszyskiego do kupy i oczywiście wyczyszczenie elektryki ze smaru. Nie sądzę żeby to też coś dało w tym przypadku ale radzę sprawdzić przy każdym rozbieraniu GB czy kable nie są poobdzierane z koszulek albo poprzebijane... (MP5SD2 CA tryb:semi lekkie naciśnięcie cyngla=2 strzały :lol: ) Quote Link to post Share on other sites
TOLDI Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 U mnie własnie to samo sie stało :/ da sie to naprawić ? Quote Link to post Share on other sites
wurst Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Dobra to ja mam lepszy problem :-D -na safe jest safe -na semi jest auto,ale czasami wskoczy semi -na auto czasami jest auto a czasami... safe :mrgreen: Sprężynka na płytce siedzi dobrze. Jak wcisne spust i śrubokrętem i przestawie roździelacz to kostka stykowa odskakuje czyli bangla. I co z tym fantem zrobić ? :-F Quote Link to post Share on other sites
Guto_Bandito Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 A ja mam jeszcze inny problem - jak zrobic zeby w mp5sd2 CA selektor chodzil jak w nowce - cykal i nie odkrecal sie ?? :???: Quote Link to post Share on other sites
augustox Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Witam W jestem zielony zakładałem podobny temat...Do dziś strzelam na semi jak na auto ale zdażają się wyjątki.Mówicie tu coś o sprężynce od płytki selektora,Gdzie mógłbym dostać tak małą sprężynkę ? Quote Link to post Share on other sites
TOLDI Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Ejj a czy u was też jest przesunięty selektor o kilka mm? Czyli np. na safe blokuje sie troche wyzej niż jest ten rysuneczek z przekreślonym nabojem? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Carnagge Posted March 2, 2007 Report Share Posted March 2, 2007 (edited) Ja tez mam MP5 Well'a i na ostatniej strzelance tez selektor nawalil i juz nie mam semi (ale w sumei rzadko sie go uzywa :P ). Z tego, co pamietalem jest to taka dopadlosc tego Well'a bo w temacie o MP5 Well'a z prawie rok temu sporo osob o tym pisalo, ze wystepowaly u nich takie problemy. Juz wtedy praktycznie wniosek byl taki, ze kazdemu sie to wczesniej lub pozniej przydazy. Rozwiazaniem byla chyba wymiana calej plytki od selektora, ale poszukaj tamtego tematu i poczytaj. Ja nie naprawiam, bo jeszcze nigdy nie rozkrecalem repliki, a w sumie nie musze miec tego semi ;) Edited March 2, 2007 by Carnagge Quote Link to post Share on other sites
Mareczek130293 Posted March 26, 2015 Report Share Posted March 26, 2015 Jam ma problem z selektorem w mojej mp5 selektor strzela tylko na auto jak zauważłem jech pęknięta troszku płytka, ale bardziej chodzi o to że po strzela chwile i przestaje strzelać sprawdzałem okablowanie, silnik, baterie i wszystko jest oki z tymi elementami co to może być . Z tego co zauważyłem to się dzieje wszystko przez selektor . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts