C-bOoL Posted November 25, 2006 Report Share Posted November 25, 2006 Witam mam problem, w moim shotgunie m47 DE long version wszystkie srubki już rozkręcilem żeby rozłożyc body ,oprócz jednej takiej najdlużeszej która trzyma ze sobą dwie połówkii body . Lecz jest problem pin tej śruby jest zjechany tj : nie moge tego rozkręcić . Co zrobić? Czy jest jakaś możliwość o której nie wiem aby móc rozkręcć tą śrubę , ? POMOCY !!! Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted November 25, 2006 Report Share Posted November 25, 2006 Proponuję rozwiercić, jednakże jest to ciężka sprawa, bo wiertło ma to do siebie że zawsze będzie "uciekać" w stronę bardziej miękiego materiału, czyli plastiku (zakładam że ta śruba jest metalowa a body z plastiku). Tego efektu nie da się wyeliminować nawet na wiertarce stołowej :cry: Możesz spróbować, ale czarno to widzę :wink: Aha, jeżeli śrubka jest z plastiku to przyklej do niej jakiś element który zastąpi śrubokręt, poczekaj aż wyschnie i licz na cud :lol: Quote Link to post Share on other sites
C-bOoL Posted November 25, 2006 Author Report Share Posted November 25, 2006 OK juz sobie poradzilem pomeczylem jeszcze ze srubokretem i otworzylem wreszcie tzn : najpierw rozkrecilem .. hurra :P DZieki za rady , ale z tego co sadze to trudno by bylo gdyby juz naprawde niedaloby sie tego odkrecic , Trzeba wymieniac sruby ktore sa zjechane bo nie warto ryzykowac , zwlaszcza w drozszych replikach P0zdro Quote Link to post Share on other sites
Radosny Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 Jak tak na koniec chcialem dodać, że rozwiercałem już śrubę (a raczej dwie) w gunie i nie bylo tak źle. Najlepiej na niskich obrotach i powolutku, cierpliwie. Napewno się uda ;-) (to tak na wypadek gdyby już inne sposoby nie dzialaly) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts