Radosny Posted December 16, 2006 Report Share Posted December 16, 2006 No z tego co zrozumiałem to zabierasz się za budowe sprężyny wg. naszego projektu i myślałem, że już coś zbudowaleś. W każdym razie jak byś chciał to budować to pokaż jakieś foty ;-) Quote Link to post Share on other sites
keracz Posted December 17, 2006 Report Share Posted December 17, 2006 no oczywiscie ze foty bedą :) , ale narazie proboje zrobic body z kartonu dla rurowego Gearboxa :) moj wybor padł na SWD Drauganov'a :D Quote Link to post Share on other sites
Radosny Posted December 17, 2006 Report Share Posted December 17, 2006 Ambitnie, nie powiem. Też na początku chcieliśmy SWD ale ciężko z wykonaniem dlatego powstał pomysł budowy czegoś na kształt stena (bo proste jak cep ;-) ). Quote Link to post Share on other sites
keracz Posted December 17, 2006 Report Share Posted December 17, 2006 hehe, ja chce zrobic gearbox rurowy Taki jak Dolas zamiscił w projekcie , tylko teraz musze jakos wykombinowac obudowe czyli body , a z tym troche trudniej będzie , i pytanie do Was , czy macie jakies fotki z wymiarami SWD ?? bo chce go w skali 1:1 zrobic ;p i zeby chociaz ciut był podobny do dragunova ;D a z elementami drewnianymi uporam sie sam , tylko musze miec jakies wymiary , nie :> Radosny czy mozesz mi podac swoj nr gg ?? moj to 1889823 pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
ciool Posted December 22, 2006 Author Report Share Posted December 22, 2006 nie skminiłem keracz o co Ci chodzi ? przecież nic nie musisz spawać od środka. wystarczy zrobić body z rurki zaślepianej z tyłu. (zakręcanej zaślepką) i do tego dospawać osłonę/zawieszenie mechanizmu spustowego. osobiście nie realizujemy tegoż pomysłu przynajmniej katywnie. postanowiliśmy że jak coś się "nawinie" to sobie zostawimi i będziemy tym sposobem powoli zbierać czesci. a może w wakacje się uda. natomiast największy problem jest zdecydowanie z precyzją tłoka, i z wykonaniem tłoka tak aby był on bardzo solidny. Dolas gdybyś już coś wykonał w tym kierunku to prosimy o konretny opis i zdjęcie. Quote Link to post Share on other sites
Dolas Posted December 22, 2006 Report Share Posted December 22, 2006 10 lat temu zrobiłem mosina ale bebechy miał kiepskie. Oraz model na dole (nie pamiętam nazwy prawdopodobnie wzorowane na L96A1) ładunkiem miotającym kulki był nabój pistoletu startowego wkładany do mosiężnej łuski + kulka. Z opisanym powyżej projektem będę walczył lutym 2007. Quote Link to post Share on other sites
keracz Posted December 23, 2006 Report Share Posted December 23, 2006 Dolas Ty je wszystkie zrobiłes ?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts