czarny kot Posted December 10, 2006 Report Share Posted December 10, 2006 Dzień dobry. Wczoraj zabrałem się za konserwacje mojej repliki. Zdjąłem zamek i zacząłem psikać preparatem do konserwacji broni. Dzisiaj gdy chciałem sobie postrzelać okazało się że pistolet nie działa. Wszystko jest ok ale kulka nie wylatuje z lufy..(pistolet nie chce wystrzelić). Proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
PeePee Posted December 10, 2006 Report Share Posted December 10, 2006 Upewnij się że preparat którego użyłeś nie działa negatywnie na gumowe elementy. Niektóre preparaty mogą wyżerać gumowe części. Zajrzyj do ganta i powiedz nam czy gumka HU, i inne gumowe części nie zmieniły swojej konsystencji lub czy w ogóle nie wyparowały :) Quote Link to post Share on other sites
czarny kot Posted December 10, 2006 Author Report Share Posted December 10, 2006 Wszystkie części i są na swoim miejscu :wink: Oto preparat którego używałem:http://bron.pl/bron_pl/sport/produkty/akcesoria/konserwacja/olej_konserwujaco_czyszczacy_brunox zauważyłem że , gdy odciągam zamek i che wystrzelić to kulka pozostaje w lufie. Quote Link to post Share on other sites
Tanaj Posted December 16, 2006 Report Share Posted December 16, 2006 Może jest za bardzo nasmarowany i części "się siebie nie trzymają". Nie wiem jak wygląda w środku Colt ale miałem tak w Desercie UHC. Wytrzyj trochę i spróbuj parę razy przeładować. Quote Link to post Share on other sites
lech Posted December 16, 2006 Report Share Posted December 16, 2006 haha... gdyby smar wyzarl gumke to by strzelal ale bez HU poprostu, imo poprostu zle zlozyles... Rozloz i zloz od nowa ;] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts