sasza Posted December 12, 2006 Report Share Posted December 12, 2006 Witam Po kilku "szczelankach" od zakupu SPC, doszedłem do wniosku, że powinienem podnieść moc do 400fps. Przeczytałem parę tematów na forum o upgradzie tegoż modelu, ale jednak nie dają one do końca odpowiedzi na moje pytania... Chciałem założyć bore-up Systemy, ale to już przesada do 400fps... (no i systemowski bre-up wymaga mocniejszej sprężyny do poprawnego działania...) Szpece z ASGshopu (kontakt mailowy) polecają: "Wzmocnienie repliki obejmuje: - Sprężyna M110 o niejednakowym skoku (Guarder) - Wzmocniony cylinder (Deep Fire) - Aluminiowa, głowica cylindra CNC (Deep Fire) - Polimerowa, łożyskowana głowica tłoka (Deep Fire) - Uszczelniona dysza (Deep Fire)" Cena 255zł Kurka coś dziwnie tanio... I teraz dopiero po sprecyzowaniu kieruje pytanie do was. Jakiej firmy wybrać sprężynę (guarder/systema/prometheus?) no i będę brał zestaw cylindra ( znowu: jakiej firmy?) zębatek nie będę brał bo nie potrzeba... (chyba...) Pozdro Liczę na was :) Ps. o wymianie baterii na 9.6 wogle nie wspominam bo to oczywiste. Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted December 12, 2006 Report Share Posted December 12, 2006 ten zestaw z ASGshop'u nie jest zly :) teraz to pakuja zamiast ftk hurricane m100 mysle ze jakbys wlozyl precke i m100 + te wszystkie rzeczy ktore wymieniles to do 380-400 sie zblizysz... a tak BTW: to TY Sasza z PSBASG? :) jesli tak to widziales moja badziewna mp5'tke z tym ftk hurricane m100 i precka 300mm w akcji... nie jest tak zle,nie? :) aha i batke mam intellect 8,4v 1400mAh (wystrzele na niej od 800 do 1500 kulek zaleznie od pogody) Quote Link to post Share on other sites
sasza Posted December 12, 2006 Author Report Share Posted December 12, 2006 Oczywista że to "ten" Sasza 8-) Ja nie mam zamiaru "zbliżyć się" do 380-400fps, ja chce mieć 400... :-F więc sprężyna musi być M110 Precke i Hop-up'a już mam zamontwane, więc teraz tylko zostaje wymienić zespół cylindra i sprężyne. Jestem tylko ciekaw czy części Deep Fire wytrzymają obciążenie związane z M110, czy nie lepiej zainwestować w zestaw z teflonowym cylindrem Systemy, albo zestawu Guardera... Baterie mam Sanyo 8,4 1800mAh, ale wymienić na nową to nie problem. Pzdr Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted December 12, 2006 Report Share Posted December 12, 2006 Deep Fire robi bardzo wytrzymałe podzespoły.... do baterii możesz dokupić jedno ogniwo i będzie 9,6V. Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted December 12, 2006 Report Share Posted December 12, 2006 w następnym tygodniu ma być Ftk z deep fire... więc poczekaj ;) Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted December 12, 2006 Report Share Posted December 12, 2006 tylko trzeba pamietac zeby to ogniwo bylo identyczne jak reszta, w przeciwnym razie moze sie źle skonczyc... Quote Link to post Share on other sites
cichyop Posted February 24, 2007 Report Share Posted February 24, 2007 (edited) deep fire - mam stycznośc z wszystkimi zestawami tego typy deep jest naprawde szczelny, chodzi bezproblemowo na m160 niczego sie nie obawiaj nie ma sensu zadne teflony itd itp przy tak slabej sprezynie ... pozdro jakies pytanie ??? to na pw ps mam m15a4 ca w druzynie m130 9.6v 3300ma cylinder 0 509mm precka chodzi jak mazenie !!!! 0 sladow zuzycia wiem bo ja serwisuje... moze kiedys padna zemby na tloko... kiedys... to se kupi nowy wzmocniony za rok... Edited February 24, 2007 by cichyop Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts