Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M15A4 SPC ->400fps

Recommended Posts

Witam

Po kilku "szczelankach" od zakupu SPC, doszedłem do wniosku, że powinienem podnieść moc do 400fps. Przeczytałem parę tematów na forum o upgradzie tegoż modelu, ale jednak nie dają one do końca odpowiedzi na moje pytania...

Chciałem założyć bore-up Systemy, ale to już przesada do 400fps... (no i systemowski bre-up wymaga mocniejszej sprężyny do poprawnego działania...)

Szpece z ASGshopu (kontakt mailowy) polecają:

"Wzmocnienie repliki obejmuje:

- Sprężyna M110 o niejednakowym skoku (Guarder)

- Wzmocniony cylinder (Deep Fire)

- Aluminiowa, głowica cylindra CNC (Deep Fire)

- Polimerowa, łożyskowana głowica tłoka (Deep Fire)

- Uszczelniona dysza (Deep Fire)"

Cena 255zł

Kurka coś dziwnie tanio...

I teraz dopiero po sprecyzowaniu kieruje pytanie do was.

Jakiej firmy wybrać sprężynę (guarder/systema/prometheus?)

no i będę brał zestaw cylindra ( znowu: jakiej firmy?)

zębatek nie będę brał bo nie potrzeba... (chyba...)

Pozdro

Liczę na was :)

Ps. o wymianie baterii na 9.6 wogle nie wspominam bo to oczywiste.

ten zestaw z ASGshop'u nie jest zly :) teraz to pakuja zamiast ftk hurricane m100

mysle ze jakbys wlozyl precke i m100 + te wszystkie rzeczy ktore wymieniles to do 380-400 sie zblizysz...

a tak BTW: to TY Sasza z PSBASG? :)

jesli tak to widziales moja badziewna mp5'tke z tym ftk hurricane m100 i precka 300mm w akcji... nie jest tak zle,nie? :)

aha i batke mam intellect 8,4v 1400mAh (wystrzele na niej od 800 do 1500 kulek zaleznie od pogody)

Oczywista że to "ten" Sasza 8-)

Ja nie mam zamiaru "zbliżyć się" do 380-400fps, ja chce mieć 400... :-F więc sprężyna musi być M110

Precke i Hop-up'a już mam zamontwane, więc teraz tylko zostaje wymienić zespół cylindra i sprężyne. Jestem tylko ciekaw czy części Deep Fire wytrzymają obciążenie związane z M110, czy nie lepiej zainwestować w zestaw z teflonowym cylindrem Systemy, albo zestawu Guardera...

Baterie mam Sanyo 8,4 1800mAh, ale wymienić na nową to nie problem.

Pzdr

• 2 months later...

deep fire - mam stycznośc z wszystkimi zestawami tego typy deep jest naprawde szczelny, chodzi bezproblemowo na m160 niczego sie nie obawiaj nie ma sensu zadne teflony itd itp przy tak slabej sprezynie ... pozdro jakies pytanie ??? to na pw

ps

mam m15a4 ca w druzynie m130 9.6v 3300ma cylinder 0 509mm precka chodzi jak mazenie !!!! 0 sladow zuzycia wiem bo ja serwisuje... moze kiedys padna zemby na tloko... kiedys... to se kupi nowy wzmocniony za rok...

Edited by cichyop