Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Czy ktos sie orientuje gdzie mozna dostac gumke hop-up do beretty HFC M190 lub TM 92FS ?

Ew. jaka gumka jest zblizona ksztaltem aby mozna bylo ja przerobic ? Z tego co widze to ogolnie dostepne sa hop-up'y do aegow. Obawiam sie jednak, ze srednica dyszy ladujacej kulke w pistoletach GBB jest mniejsza niz w wypadku AEG.

A moze jakie inne sugestie ?

PS: tak wyglada (pogladowa) hop-up w hfc m190 (niestety tez wymiarow):

hop-up.png

Szukajcie a znajdziecie ......

Gumka HU do beretty ale KSC jest w Maszingun.

Lub zamów w Tajwangunie gumke HU ale do beretty KJW !! Numer cześci katalogowo 8!!

W machinegun bym byc moze zamowil gdyby odbierali telefon :-) (probowalem sie dosc dlugo dodzwonic - z marnym skutkiem)

Piszac tajwangun masz na mysli tajgun.pl czy taiwangun.com ? W sumie dzwonilem do obu i w zadnym nie maja.

W koncu doszedlem do wniosku ze zaryzykuje gumke do beretty UHC (5pln) i ew. hopup + lufa od HFC p99. Mam nadzieje, ze HFC nie wydziwia i do wszystkich replik wklada te same lub podobne hop-up'y

Niestety ale gumka HU do HFC jest inna niż TM a jeszcze inna gumka HU jest w Berecie KJW !

Wiem bo kupilem prec lufe do TM i niestety nie pasowala do Beretty KJW!

Wiedz mamy cztery Beretty KSC, TM,HFC,KJW i cztery różne gumki HU!!

Prec lufa PDI do TM M92 napewno nieco sie rozni od HFC - TM ma mniejsze wyciecie na "garb" w gumce hop-up, ponadto w lufie TM brakuje naciecia wzdluznego, natomiast naciecie poprzeczne jest nieco dalej niz w HFC.

Jednak gumki te powinny byc na tyle podobne ze powinno dac sie je (po drobnej przerobce) zamienic.

Poszukaj gumki od Beretty M9 TM (gaziaka).

Pytajac o gumke do HFC pytalem jednoczesnie o gumki do TM. Niestety obu brak :-/

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...