yansvanhorn Posted December 15, 2006 Report Share Posted December 15, 2006 Czy ktos sie orientuje gdzie mozna dostac gumke hop-up do beretty HFC M190 lub TM 92FS ? Ew. jaka gumka jest zblizona ksztaltem aby mozna bylo ja przerobic ? Z tego co widze to ogolnie dostepne sa hop-up'y do aegow. Obawiam sie jednak, ze srednica dyszy ladujacej kulke w pistoletach GBB jest mniejsza niz w wypadku AEG. A moze jakie inne sugestie ? PS: tak wyglada (pogladowa) hop-up w hfc m190 (niestety tez wymiarow): Link to post Share on other sites
edek01 Posted December 15, 2006 Report Share Posted December 15, 2006 Szukajcie a znajdziecie ...... Gumka HU do beretty ale KSC jest w Maszingun. Lub zamów w Tajwangunie gumke HU ale do beretty KJW !! Numer cześci katalogowo 8!! Link to post Share on other sites
yansvanhorn Posted December 16, 2006 Author Report Share Posted December 16, 2006 Szukajcie a znajdziecie ...... Gumka HU do beretty ale KSC jest w Maszingun. Lub zamów w Tajwangunie gumke HU ale do beretty KJW !! Numer cześci katalogowo 8!! W machinegun bym byc moze zamowil gdyby odbierali telefon :-) (probowalem sie dosc dlugo dodzwonic - z marnym skutkiem) Piszac tajwangun masz na mysli tajgun.pl czy taiwangun.com ? W sumie dzwonilem do obu i w zadnym nie maja. W koncu doszedlem do wniosku ze zaryzykuje gumke do beretty UHC (5pln) i ew. hopup + lufa od HFC p99. Mam nadzieje, ze HFC nie wydziwia i do wszystkich replik wklada te same lub podobne hop-up'y Link to post Share on other sites
Westie Posted December 17, 2006 Report Share Posted December 17, 2006 Poszukaj gumki od Beretty M9 TM (gaziaka). Link to post Share on other sites
edek01 Posted December 17, 2006 Report Share Posted December 17, 2006 Niestety ale gumka HU do HFC jest inna niż TM a jeszcze inna gumka HU jest w Berecie KJW ! Wiem bo kupilem prec lufe do TM i niestety nie pasowala do Beretty KJW! Wiedz mamy cztery Beretty KSC, TM,HFC,KJW i cztery różne gumki HU!! Link to post Share on other sites
Westie Posted December 17, 2006 Report Share Posted December 17, 2006 ...ale jaja. Co do KJW to się nie dziwię, nowa wersja ma hopka żywcem zerżniętego z Western Arms, ale że HFC się różni? Dziw. Link to post Share on other sites
edek01 Posted December 17, 2006 Report Share Posted December 17, 2006 Cztery fabryki jeden model pistoletu ,cztery Beretty ale inna konstrukcja! Link to post Share on other sites
yansvanhorn Posted December 17, 2006 Author Report Share Posted December 17, 2006 Niestety ale gumka HU do HFC jest inna niż TM a jeszcze inna gumka HU jest w Berecie KJW ! Wiem bo kupilem prec lufe do TM i niestety nie pasowala do Beretty KJW! Wiedz mamy cztery Beretty KSC, TM,HFC,KJW i cztery różne gumki HU!! Prec lufa PDI do TM M92 napewno nieco sie rozni od HFC - TM ma mniejsze wyciecie na "garb" w gumce hop-up, ponadto w lufie TM brakuje naciecia wzdluznego, natomiast naciecie poprzeczne jest nieco dalej niz w HFC. Jednak gumki te powinny byc na tyle podobne ze powinno dac sie je (po drobnej przerobce) zamienic. Poszukaj gumki od Beretty M9 TM (gaziaka). Pytajac o gumke do HFC pytalem jednoczesnie o gumki do TM. Niestety obu brak :-/ Link to post Share on other sites
edek01 Posted December 17, 2006 Report Share Posted December 17, 2006 Zostaje zapytać Asgschop czy sprowadzą tą gumke HU ?? Z Red Wolfa albo WGC??? A z gumką HU nie pasującą do danego modelu nic nie zrobisz!! Z lufą jak ja można kombinować-przetoczyć,podfrezować i pieknie pasuje ;-) Link to post Share on other sites
Recommended Posts