aikikai Posted December 25, 2006 Report Share Posted December 25, 2006 Witam, bardzo proszę, jeśli ktoś już zakładał ten korpus, ażeby opisał jak to się robi. Proszę powiedzieć, czy były jakieś problemy z dopasowaniem i w ogóle. Pozdrawiam i życzę wesołych świąt ;) Aikikai Quote Link to post Share on other sites
Bubi Posted December 25, 2006 Report Share Posted December 25, 2006 Tanie repliki spręzynowe to nie raczej CA elektryczny. :D Quote Link to post Share on other sites
aikikai Posted December 25, 2006 Author Report Share Posted December 25, 2006 Bubi: Classic Army w każdym (nie mówię teraz o Snajnowszej wersji - "wood") SLRze105 A1 montuje plastikowy korpus przedni, który łączy lufę z body. Jednakże jak się okazało część ta podczas normalnego użytkowania broni częstokroć pękała, dlatego CA wypuściło ten element z metalu. Na dowód moich słów sprawdź te oto linki: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=932 lub ten: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1524 (Zważ szczególnie na słowa: "Dzięki tej części można ulepszyć model SLR105A1. Zastąpienie przedniej części korpusu (wykonanej z plastiku) metalową zwiększa realizm, ciężar i trwałość broni.") Także widzisz: nie zawsze "full metal" znaczy tyle co: "wykonany całkowicie z metalu" ;) Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted December 26, 2006 Report Share Posted December 26, 2006 Ale sobie znalazłeś miejsce :wink: Nie dość, że na tanich, to jeszcze w sprężynach... :wink: Chłopie! Tu obowiązują pewne zasady, których wszyscy mamy przestrzegać! Napisałeś już parę razy, więc sądzę, że jest Ci to znane. Będąc złośliwym, po prosty wywaliłbym w kosmos i tyle! Przeniosę we właściwe miejsce, ale następnym razem będę bezwzględnym :killer: Quote Link to post Share on other sites
aikikai Posted December 27, 2006 Author Report Share Posted December 27, 2006 Bardzo przepraszam za umieszczenie tematu w złym miejscu. Nawet tego nie zauważyłem :/ Ale to chyba wina komputera, który się często wiesza, ponieważ wydaje mi się (bynajmniej), ze temat zakładałem we właściwym miejscu. Jeszcze raz przepraszam. P.S. W takim razie też: "Sorry Bubi ;)" Quote Link to post Share on other sites
aikikai Posted December 28, 2006 Author Report Share Posted December 28, 2006 Czy mimo wszystko nikt nigdy nie montował tej części? :/ Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 no ja montowałem przednią mnetalową część body ale do AK 47 ale mimo wszystko sa one trochę zblizone konstrukcyjnie do siebie ;) Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 No to dawaj Diablo! Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 No generalnie to sprawa wygląda dosć banalnie przy czym zakładam że jeszcze nigdy nie rozbierałes swojego karabinka;) A wiec zaczynamy: 1. rozbieramy karabinek na 2 podstawowe części: -zdejmujemy pokrywe komory zamkowej -pod pokrywą mamy plastikowy długi element na którym w AKs'ie lezy sobie bateria. Ten element jest przytrzymywany przez śróbkę która odkrecamy a znajduje się ona po lewej stronie body. -przesuwamy suwadło do tyłu i odkrecamy srubke przy suwaczku komory HU. -następnie odczepiamy prowadnice suwadła(taki podłuzny drut) od zatrzasku komory zamkowej(ten element który nalezy nacisnąc gdy chcemy zdjąc pokrywę). -zdjemujemy całe suwadło wraz z prowadnica i z tym palstikowym podłuznym elementem(cholera nie wiem jak to fachowo nazwac ;)) -Jeżeli wcześniej tego nie zrobilismy , to wyjmujemy magazynek ;) -Odwracamy karabinek do góry "nogami" i odkrecamy 4 śrubki. -Teraz mozemy rozdzielic karabinek na 2 czesci - wysuwamy przednia częsc z body. 2.Rozbieramy przednią część body -wyjmujemy wycior. -odkręcamy śrubkę która trzyma przewód skośny(kolanko gazowe)na lufie. -odsuwamy rure gazową w kierunku lufy. -zdejmujemy przedni chwyt(dolny) -zdejmujemy szczerbinkę i t tę blaszke która znajduje się pod nią. -po lewej stronie znajdziemy śrubki które nalezy odkrecić. -mamy przednią częśc body w 2 połówkach. -wszystko co tam znajdziemy a czego nie ma przy metalowej czesci , wyjmujemy i wkałdamy do nowej przedniej metalowej cześci body ;) -następnie składamy wszystko w odwrotnej kolejności -cieszymy się nowym metalowym przednim elementem body naszego SeLeRa Pozdrawiam Diablo ps. moga wyniknac jakies błędy albo róznice konstrukcyjne , ale jak wiadomo nie mam SLR'a tylko AK47 Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 No i o to chodziło. Już mamy jakieś pojęcie o sprawie. Kto następny? Ja chwilowo choruję na brak gotówki do zbycia... Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 No ja mi8ałem chwilowy zastrzyk pieniedzy i sobie pozwoliłem na metalowe body częśc przednia i tylna ;) kupiłem SRC i nie narzekam ;) Pozdrawiam Diablo Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 No ja miałem chwilowy zastrzyk pieniedzy i sobie pozwoliłem na metalowe body komplet część przednia i tylna ;) kupiłem SRC i nie narzekam ;) Pozdrawiam Diablo Quote Link to post Share on other sites
aikikai Posted January 5, 2007 Author Report Share Posted January 5, 2007 Czy po zamontowaniu tego elementu nie miałeś problemu z latającym, (coprawda lekko, ale jednak myślę, że tak nie powinno być) dolnym chwytem przednim, bo u mnie tak się dzieje, nie wiem dlaczego. Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted January 5, 2007 Report Share Posted January 5, 2007 hmm odrazu wstawiałem komplet drewien ;) takze dopasowałem sobie drewno do body Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts