Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Zakładanie metalowego korpusu przedniego do SLRa105 A1

Recommended Posts

Bubi: Classic Army w każdym (nie mówię teraz o Snajnowszej wersji - "wood") SLRze105 A1 montuje plastikowy korpus przedni, który łączy lufę z body. Jednakże jak się okazało część ta podczas normalnego użytkowania broni częstokroć pękała, dlatego CA wypuściło ten element z metalu.

Na dowód moich słów sprawdź te oto linki: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=932 lub ten: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1524

(Zważ szczególnie na słowa: "Dzięki tej części można ulepszyć model SLR105A1. Zastąpienie przedniej części korpusu (wykonanej z plastiku) metalową zwiększa realizm, ciężar i trwałość broni.")

Także widzisz: nie zawsze "full metal" znaczy tyle co: "wykonany całkowicie z metalu" ;)

Ale sobie znalazłeś miejsce :wink: Nie dość, że na tanich, to jeszcze w sprężynach... :wink: Chłopie! Tu obowiązują pewne zasady, których wszyscy mamy przestrzegać! Napisałeś już parę razy, więc sądzę, że jest Ci to znane. Będąc złośliwym, po prosty wywaliłbym w kosmos i tyle! Przeniosę we właściwe miejsce, ale następnym razem będę bezwzględnym :killer:

Bardzo przepraszam za umieszczenie tematu w złym miejscu. Nawet tego nie zauważyłem :/ Ale to chyba wina komputera, który się często wiesza, ponieważ wydaje mi się (bynajmniej), ze temat zakładałem we właściwym miejscu.

Jeszcze raz przepraszam.

P.S.

W takim razie też: "Sorry Bubi ;)"

No generalnie to sprawa wygląda dosć banalnie przy czym zakładam że jeszcze nigdy nie rozbierałes swojego karabinka;)

A wiec zaczynamy:

1. rozbieramy karabinek na 2 podstawowe części:

-zdejmujemy pokrywe komory zamkowej

-pod pokrywą mamy plastikowy długi element na którym w AKs'ie lezy sobie bateria. Ten element jest przytrzymywany przez śróbkę która odkrecamy a znajduje się ona po lewej stronie body.

-przesuwamy suwadło do tyłu i odkrecamy srubke przy suwaczku komory HU.

-następnie odczepiamy prowadnice suwadła(taki podłuzny drut) od zatrzasku komory zamkowej(ten element który nalezy nacisnąc gdy chcemy zdjąc pokrywę).

-zdjemujemy całe suwadło wraz z prowadnica i z tym palstikowym podłuznym elementem(cholera nie wiem jak to fachowo nazwac ;))

-Jeżeli wcześniej tego nie zrobilismy , to wyjmujemy magazynek ;)

-Odwracamy karabinek do góry "nogami" i odkrecamy 4 śrubki.

-Teraz mozemy rozdzielic karabinek na 2 czesci - wysuwamy przednia częsc z body.

2.Rozbieramy przednią część body

-wyjmujemy wycior.

-odkręcamy śrubkę która trzyma przewód skośny(kolanko gazowe)na lufie.

-odsuwamy rure gazową w kierunku lufy.

-zdejmujemy przedni chwyt(dolny)

-zdejmujemy szczerbinkę i t tę blaszke która znajduje się pod nią.

-po lewej stronie znajdziemy śrubki które nalezy odkrecić.

-mamy przednią częśc body w 2 połówkach.

-wszystko co tam znajdziemy a czego nie ma przy metalowej czesci ,

wyjmujemy i wkałdamy do nowej przedniej metalowej cześci body ;)

-następnie składamy wszystko w odwrotnej kolejności

-cieszymy się nowym metalowym przednim elementem body naszego SeLeRa

Pozdrawiam

Diablo

ps. moga wyniknac jakies błędy albo róznice konstrukcyjne , ale jak wiadomo nie mam SLR'a tylko AK47