Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

well m4a1 + m100 nie uciąga :/

Recommended Posts

Mam well`a który ma 14k przebiegu kupiłem do niego ten zestaw FTK:

http://asgshop.pl/produkt.php?id=484

tylko że springa wymieniłem na m100 HurricanE

po założeniu całego zestawu bateria nie uciąga m100`ki blokuje sie pod koniec i zostaje, batka grzeje sie jak powalona kable zresztą też :/

w poprzednim temacie piszą że wystarczy do m100`ki bateria 8,4 :/

czy standartowa bateria well`a jest zbyt słąba ???? na m100

p.s. w wellu mam standartową baterie.

p.s2. gdy wsadziłem standardową sprężyne wszystko dziła jak należy :/

Poprawnie zrobiłeś podkładkowanie? bo ono jest skopane nawet w stocku, a po tuningu może się tylko pogorszyć :roll:

Też faktem jest, że stare baterie wella (te zielone) są badziewne i może ona być przyczyną "niedziałania".

Edited by 0L0

o dziwne mi normalnie ciągnie kupiiiłem sprezyne ktora fabrycznie ma dać 350 fpsów i mi ciągnie co prawda daje 270 280, ale bo mam HU zje***o ale to szczegół. NO ale jak to nie ciągnie(m100) nie samowite to mi sie dzieje tak przy m120 Mad onion która daje okolo 400 fpsów bo zalorzylem kolegi spręzyne i dochodzi do końca prawie i staje z 1,5cm do końca brakuje, to wina bateri, bo taka spezyna (wkońcu m120) ale żeby m100 dziwne może felerny model Chińczyk co akurat składał te karabiny mial być rozstrzelany i na odwal sie zrobił różnie to bywa:)

Olo co masz na mylśli mówiąc poprawne łożyskowanie :/ nie zamontowałem łożysk z zestawu bo są luźne :/ więc zostawiłem te plastikowe co są od początku.

Nowe łożyska z zestawu nie pasują, zębatki ruszają sie o jakiś milimetr jak nie więcej :? a na standardowych jest ok :/

Olo co masz na mylśli mówiąc poprawne łożyskowanie

Podkładkowanie:!:

Jak to zrobisz źle to albo zębatki trą o siebie, albo mają luzy i hałasują strasznie, albo (przy zbyt dużej ilości podkładek) stawiają za duży opór.

O tym jak to poprawnie zrobić było już na forum opisane w conajmniej dwóch tematach.

AHA :/ zostawiam te łożyska które są od początku z tymi podkładkami, bedzie najbezpieczniej, nie chce przekombinować

ile wogóle orientacyjnie daje ta sprężyna fps`ów m100 HurricanE

bo słyszałem że HurricanE są mocniejsze od innych :/

• 5 weeks later...

słuchajcie panowie kolego Ola MA CAŁKOWICIE W 100% RACJE PODKŁADKI NA ZĘBATKECH ŻLE ROZMIESZCZONE !!!!!!!! ZA DUŻE OPORY DLA SILNIKA !!!!!

Wcale niekoniecznie.

Ja w swoim m733 TM zamontowałem sprężynę 100 Deep Fire + tłok (łożyskowana prowadnica sprężyny i głowica tłoka - też Deep Fire). Podkładki założyłem zgodnie z opisem z 21st Century Airsoft i na baterii 1500 8,4V tłok zostawał w tylnym położeniu. Wymieniłem baterię na 9,6v i problem zniknął, żadnych zacięć. Tak więc bardziej prawdopodobne jest to, że jest poprostu za słaba bateria.

Pozdrawiam,

Może dlatego, że tam jest przedstawiony wzór w oparciu o standard TM, a skoro nie wymieniałeś łożysk to poukładałeś podkładki tak jak były. Krótko mówiąc - miałeś szczęście :F

Łożyska wymieniłem, a podkładki zmieniałem na Guarder'a bo orginalne pogubiłem :P Więc musiałem je od nowa poukładać :) Co do standardu to 21st Century Airsoft się wzoruje akurat na CA, ale to chyba na jedno wychodzi...

Edited by BMP_Mad_Max