dzemison Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 Mam emke wella z częściami: Wzmocniona prowadnica sprężyny v.2 [sRC] Łożyska ślizgowe 6mm [sRC] Sprężyna główna 170% [CA] Chromowany cylinder Typ 0 [sRC] Wzmocniona mosiężna głowica cylindra [sRC] i mam batke 9,6V 1400mAh KAN reszta stokowa od wella, zamierzam w to wpakować GB v2 CA i sprężynę M120 Czy musiałbym coś jeszcze wymienić żeby mi wszystko ładnie chodziło ?? ;-) Proszę o pomoc Quote Link to post Share on other sites
NAT_Mastah Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 reszta stokowa od wella, zamierzam w to wpakować GB v2 CA i sprężynę M120 Zależy od farta, mi sprężyna m120 połamała 2 szkielety stockowe (CA i ICS) a na trzecim stockowym CA śmiga jak na razie, jednak jeśli zapytałbyś jakiegoś sklepu/serwisu (część forumowiczow też ma takie zdanie) to usłyszysz, że to tylko kwestia czasu kiedy pęknie ci szkielet, wyłamią się zęby w zębatkach albo na tłoku. Ale żeby nie było że teoretyzuje to u mnie jak już pisałem w połamał się szkielet GB, u kolegi z teamu połamały się zęby na zębatce przy m120. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
dzemison Posted January 6, 2007 Author Report Share Posted January 6, 2007 no to może inaczej mam 200 zł na tuning chciałbym osiągnąć 350-400 fps co byś polecił ?? bo nie chcę eksperymentować z wytrzymałością gb Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 wpakuj FTK i wzmocniony GB bo zebatki ponoc ma dobre m4a1 well Quote Link to post Share on other sites
zarel Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 gdybym wymienił części na części o poszeżonej średnicy to ile bym osiągnoł dodatkowo fps tak na oko Quote Link to post Share on other sites
NAT_Mastah Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 Zestaw BU ale od CA bo ten od Guardera wymaga silniejszej sprężyny. Jakieś ~35 fps więcej. Quote Link to post Share on other sites
dzemison Posted January 7, 2007 Author Report Share Posted January 7, 2007 czyli rozumiem gb ca to loteria niektóre wytrzymują wszystko niektóre są cienkie ? chciałbym się jeszcze spytać co sądzicie o częściach SRC które podałem, czy one powinny wytrzymać taki tuning, czy musiałbym coś wymienić. Quote Link to post Share on other sites
qba-poland Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 czyli rozumiem gb ca to loteria niektóre wytrzymują wszystko niektóre są cienkie ? chciałbym się jeszcze spytać co sądzicie o częściach SRC które podałem, czy one powinny wytrzymać taki tuning, czy musiałbym coś wymienić. Chłopie masz CA170% i ile ty masz fpsów w takim razie?? Quote Link to post Share on other sites
qba-poland Posted January 12, 2007 Report Share Posted January 12, 2007 Chłopie masz CA170% i ile ty masz fpsów w takim razie?? Siemano moge sie pochwalić wsadziłem spręzyne m120 do wella z wymienionymi łożyskami głowicą cylindra i tłoka, HU, bateryjka 9,6v 1400mAh i strzela jak głupi szybkostrzelność jest porównywalna jak do 15A4 stocka może deczko mniejsza nie mierzylem jeszcze fpsów bo nie mialem czasu isc do capriego pozatym musze wymienic jeszcze Primo prowadnice, lufke, body, no i jeszcze gumke mógł bym kupić do HU Quote Link to post Share on other sites
Oman Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 Siemano moge sie pochwalić wsadziłem spręzyne m120 do wella z wymienionymi łożyskami głowicą cylindra i tłoka, HU, bateryjka 9,6v 1400mAh i strzela jak głupi szybkostrzelność jest porównywalna jak do 15A4 stocka może deczko mniejsza nie mierzylem jeszcze fpsów bo nie mialem czasu isc do capriego pozatym musze wymienic jeszcze Primo prowadnice, lufke, body, no i jeszcze gumke mógł bym kupić do HU hmm czyli nawiasem mowiac ze stocka niewiele pozostanie... Quote Link to post Share on other sites
qba-poland Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 hmm czyli nawiasem mowiac ze stocka niewiele pozostanie... Tak tez planuje, mam Pytanko takie mam tą m120 ale ona niezaładowana byla za bardzo i jestem ciekaw na baterie 1400Mah 9,6 ile wam sie udało wystrzelać kulek na m120 Quote Link to post Share on other sites
dzemison Posted January 15, 2007 Author Report Share Posted January 15, 2007 "Chłopie masz CA170% i ile ty masz fpsów w takim razie??" jakieś 350 na razie :???: ca170 to jaki to jest odpowiednik pdi czy M systema-guardera Quote Link to post Share on other sites
qba-poland Posted January 15, 2007 Report Share Posted January 15, 2007 "Chłopie masz CA170% i ile ty masz fpsów w takim razie??" jakieś 350 na razie :???: ca170 to jaki to jest odpowiednik pdi czy M systema-guardera to jest chyba M110 to jest chyba M110 zobacz sobie na machingunie masz tam rozpiske Quote Link to post Share on other sites
dzemison Posted January 17, 2007 Author Report Share Posted January 17, 2007 aha teraz myślę nad tym czy najpierw wpakować do tego jakiś gb wzmocniony i springa czy najpierw zbierać na BU, zastanawiam się czy przy bu i przy cylindrze typu 0 nie będzie rozrzutu na lufie 36 cm Quote Link to post Share on other sites
qba-poland Posted January 17, 2007 Report Share Posted January 17, 2007 aha teraz myślę nad tym czy najpierw wpakować do tego jakiś gb wzmocniony i springa czy najpierw zbierać na BU, zastanawiam się czy przy bu i przy cylindrze typu 0 nie będzie rozrzutu na lufie 36 cm jak bedzieszz miał precke to nie powinno ale ja np nie mialem takich problemów na poczatku zakleilem taśmą teflonową tą dziurke i nie mialem zadnego rozrzutu kulki leciały tam gdzie chcialem z dokladnością do 10 cm na daleki dystans a z 5-7 metrów co 2 strzał wpadał w to samo miejsce w które celowałem Quote Link to post Share on other sites
dzemison Posted February 22, 2007 Author Report Share Posted February 22, 2007 odświeżam temat bo mam jeszcze pytanko myślę nad bore upem tylko taka kwestia czy wziąć z Cylindrem typ 0 czy 1 (przypominam ze długość lufy to 36cm) bo teraz z typem 0 śmiga i nie ma problemów a jak będzie z bore upem Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts