macgyver Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 Witajcie ludu. Zamiast inwestować w tanie elektryki typy CYMA za 400zł wpadł mi do głowy pomysł, aby do body od M16a1 CyberGuna (spring) wstwić gearbox v.2 lub v.3 złożony z dobrych części. Body jest wykonane z dobrego gatunkowo ABS-u i ma oznaczenia fabryczne. Powstaje pytanie, czy do takowego M16 da się zaadoprować gearbox. Gdzieś na forum obiło mi się o uszy takie stwierdzenie, ale za grzyba nie mogłem tego odnaleść. Prosze o odpowiedź ludzi, który posiadają taką wiedzę i, najlepiej, mają możliwość sprawdzenia takiego eksperymentu. Myślę, że będzie to lepsze rozwiązanie jak pakowanie kasy w chińskie AEGi w których ponoć szybko sypie sie elektryka. Pozdrawiam, MacGyver Quote Link to post Share on other sites
look17 Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 Z tego co mi wiadomo (a mogę się mylić) to do tego karabinu http://military.pl/?prod=34&cat=30 gearbox v2 wejdzie bez problemu, gdyż jest to wersja sprężynowa tej repliki: http://military.pl/?prod=3&cat=27 Różnią się one tylko bebechami - jedno ma sprężynowe, a drugie elektryczne. Ale to body ma kilka mankamentów. Jest podobno nie za dobrej jakości, trzeszczy itp. Pozatym nie wejdą tam zwykłe magi do AEGów (CA/TM) a jedynie te z CG. Według mnie rzecz nie warta roboty. Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 Tak, miedzy tymi dwiema replikami magazynki sa zamienne, ale "normalne" magi (tj. CA, TM, ICS, G&G, G&P itp.) mają za krótki podajnik kulek. Gearboxy - najprawdopodobnije GB od tego elektrykwa wejdzie do sprężyny, ale zwykły GB V.2 chyba już nie. Z tego co czytałem w odpowiednim topicu, to GB CyberGuna jest troche inny niż typowy GB V.2. Aha - mam sprężynke M4A1. CG - zupełnie inne niż w AEGach jest mocowanie chwytu pistoletowego - tzn jedna śruba na środku. Krótko mówiąc nie wiem czy nawet w tym przypadku da się spasować sprężynkę z GB. Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted January 14, 2007 Author Report Share Posted January 14, 2007 Widzę, że byłyby problemy. Faktycznie, może gra nie warta świeczki. Body w moim M16a1 nie trzeszczy. Jest bardzo dobrej jakości. Żeby jeszcze dało się wpakować do niego bearbox, byłoby super. Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 No z "gearbox'em" beda małe problemy ale "bearbox" napewno wejdzie bez problemu sorka za OT ale nie mogłem sie powstrzymać Pozdrawiam Diablo Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted January 28, 2007 Author Report Share Posted January 28, 2007 (edited) Diablo, naprawdę wszyscy jesteśmy pod wrażeniem Twojej inteligencji... Uidzisz, taki mądry jesteś, a nawet userbarda nie umiesz wstawić :-F Pomysł z gearboxem na jakiś czas sobie odpuściłem. Dzięki za rady. Edited January 28, 2007 by macgyver Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts