RedBull_852_PL Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 Witam . Upatrzyłem sobie Konkretny karabin : M15A4 Tactical Carabine od CA I Na Wstępie Mam Zamiar Zamątować Sobie Tam Kolimator . Pytanie : Czy To się uda ?? Kolimator montuje się na szyne 22 mm Tactical ma 20 ... Jakieś sugestie cyz szukam nowgo kolimatorka ?? Moze widzieliscie taki sma model ( po zdjęciu rączki transportowej i zalozeniu tam Tego kolimatorka wyglada swietnie a kolimator sam w sobie jest b.dobry ) na szynke 20 R.I.S. P.S. A Gdybym chciał zamątowac tam jeszcze ten Granatnik ?? Jak bym miał się do tego zabrać ?? Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 Bez problemu zamontujesz tego acog'a. Wybrałeś granatnik ze złym montażem. Quote Link to post Share on other sites
RedBull_852_PL Posted January 24, 2007 Author Report Share Posted January 24, 2007 shadow333 napisał : Bez problemu zamontujesz tego acog'a. Wybrałeś granatnik ze złym montażem. Z tego co mi wiadomo rączka tranportowa jest na szynie 20 mm ... Więc niby jak ?? Gośc z Allegro ( aukcji do tego kolimatorka napisał ) napisał : -Kolimator -Montaż na szyne 22mm . -Montaż na szyne 11mm. Tak więc ... nie to żebym się kłucił ale czy to gostka błąd czy ajk ? widziałem kolimator tej samej firmy takis am model i ze sie montuje na dwódziestke więc to jest prawdopodobne , ale chciał bym miec pewność . Co do granatnika to niby dlaczego , przyczepiasz "szynkę" 20 mm i na to granatnik jest cool :) . Niby dlaczego zły montaż . Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 Ty się pytasz, czy chcesz udowodnić, że kolimator nie będzie pasował, a granatnik tak? Dobra, będę głupim samarytaninem. :/ Więc niby tak: Szyna 20mm i 22mm to w rzeczywistości to samo, tak jak pisałem acog z action'a ci bez problemu wejdzie. Jak jeszcze mam to napisać, tak, żebyś się nie kłócił? A granatnik... Jeżeli zamierzasz podczepić pod przedniego fripa dodatkową szynę ris, a pod to granatnik, to coż mogę ci powiedzieć... Powodzenia, nigdy takiego połączenia nie widziałem i nie wiem, czy będzie pasować, za to jendo wiem na 100%: będzie wyglądać brzydko i nie oryginalnie. Więc niby możesz sobie kupić niby granatnik z innym montażem. P.S. A może byś z pytaniami co do kolimatora napisał do "gościa z allegro" (pozdro Temp). To rzetelny sprzedawca, który odpowiada błyskawicznie na maile. Wiem z doświadczenia. Niby coś jeszcze? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 shadow333 napisał : Z tego co mi wiadomo rączka tranportowa jest na szynie 20 mm ... Więc niby jak ?? Gośc z Allegro ( aukcji do tego kolimatorka napisał ) napisał : Tak więc ... nie to żebym się kłucił ale czy to gostka błąd czy ajk ? widziałem kolimator tej samej firmy takis am model i ze sie montuje na dwódziestke więc to jest prawdopodobne , ale chciał bym miec pewność . Co do granatnika to niby dlaczego , przyczepiasz "szynkę" 20 mm i na to granatnik jest cool :) . Niby dlaczego zły montaż . Kolimator ma 2 montaże i na 20mm i na 11mm więc zależnie od potrzeb instalujesz odpowiedni... Granatnik tak zinstalowany giba się i wygląda całkowicie nie realistycnie, prędzej zgubisz go albo wyłamie ci się z obudowy chwytu... Do granatnika potrzebujesz specjalnego monatżu który montujesz do lufy zewnętrznej oraz zdejmujesz dolną część pokrywy chwytu- tak montowane są w oryginale a co do podpinania granatnika do RIS to coś takiego nie istnieje w realu... :-P Quote Link to post Share on other sites
RedBull_852_PL Posted January 29, 2007 Author Report Share Posted January 29, 2007 Ok Rozumiem wszystko co napisaliściie :) . Macie może jakieś foto jak to wygląda ( granatnik z tym ODPOWIEDNIM montażem)?? Cętnie bym tozobacyzł , czy by mi suminie czegoś potem nie mówiło , o tym , że sobie granatnik spierd@!#$%^ ( * ) a mogłem się posłuchać mądrzejszych , choć zależało mi na wyglądzie :\ . *: Spierdol** - zepsuć coś w idiotyczny sposób z własnej winy przed wcześneijszym upominaniu innych doświadczonych asgowcó-maniaków ;-) . Pozdro RedBull Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 http://asgshop.pl/produkt.php?id=14 Masz na dole zdjęcie. Zresztą, tak trudno poszukać na google? http://image2.sina.com.cn/dy/iraqfiles/weapon/m203-4.jpg <-- 1-szy po lewej Quote Link to post Share on other sites
Paton (Rat Killer) Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 ohhh... do każdego modelu należy wręcz zamontować ten z montażem taktycznym, bo w realu nie ma czegoś takiego jak granatnik m203 RIS W RISie np. lepiej wygląda ten z taktycznym, poza tym montując Granatnik RIS nie znajdziesz montażu do lufy Sor za OT ale nie mogłem się oprzeć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts