macgyver Posted January 25, 2007 Report Share Posted January 25, 2007 Witajcie. Moje M16a1 spring CyberGuna pluje kulkami. Wszystkimi, blaster, extreme, excel i wiele innych. Nie pomaga smarowanie uszczelki silokonem. Po nagrzaniu do temperatury pokojowej znowu jest ok. Zna ktoś na to patent? Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted January 25, 2007 Report Share Posted January 25, 2007 Sylikonowy HU... Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted January 25, 2007 Author Report Share Posted January 25, 2007 Mistrzu, jak znajdziesz mi silikonowy HU do sprężynowego M16a1 cyberguna, to Cię będę wysławiał do końca mojego bytu na wmasg... Ta część jest zintegrowana z uszczelką. Quote Link to post Share on other sites
Gorek93 Posted January 28, 2007 Report Share Posted January 28, 2007 U mnie też jest taki problem ale tylko przy pierwszych 5 kulkach. Quote Link to post Share on other sites
Taliban Posted January 28, 2007 Report Share Posted January 28, 2007 Też mam taki problem z moją mp5 i właśnie nie wiem co zrobic :wink: już mnie to tak wkurzało że miałem nią ochote o drzewo rzucic :wink: poradźcie coś dokładnie proszę ... :wink: Gwiazda nadziei niknie zawsze ostatnia. Quote Link to post Share on other sites
obas Posted January 28, 2007 Report Share Posted January 28, 2007 mam też ten sam problem z APS2 od DE niewiem co się pieprzy pewnie HU ale dokupić pewnie niigdzie tego nie znajdzie ! Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted January 31, 2007 Author Report Share Posted January 31, 2007 Aha, jak na MacGyvera przystało znalazłem patent. Jak nie kijem go, to pałką :wink:. Skoro nie można kupić silikonowego hu, to trzeba kombinować z tym. Postanowiłem się posłużyć elektryką. Potrzebne było: *mała żadówka latarkowa (jakieś 3V) *kable *lutownica *2 baterie połączone szeregowo, paluszki zwykłe *nożyk introligatorski (do wywalenia plastiku z komory Cały patent polega na tym, żeby przy komorze nabojowej umieścić żarówkę. Im bliżej komory nabojowej, tym lepiej. Najlepszy efekt uzyska się po wycięciu dodatkowego otworu (2x3mm) w komorze. Ma wystawać kawałek samej, gołej uszczelki, na wysokości hop up'a. Brzmi awykolalnie, ale u mnie zadziałało. Zarówka grzeje skutecznie nawet po kilkugodzinnym nieużywaniu broni na mrozie. Baterie i włącznik układu umieściłem pod przednim gripem. Nie wiem jak to upchnąć np do mp5. Powodzenia, warto! Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted January 31, 2007 Report Share Posted January 31, 2007 To niesamowite ale myślałem nad tym samym! Tylko że za pomocą drutu oporowego dookoła gumki... I też się zastanawiałem czy to jest możliwe, bo mój kolega popatrzył na mnie co najmniej dziwnie, jak mu powiedziałem że planuję zrobić podgrzewanego HopUpa... Quote Link to post Share on other sites
badek Posted January 31, 2007 Report Share Posted January 31, 2007 Wcale sie nie dziwie twojemu koledze. To dziwne Macgyver bo w mojej xmce(a to praktycznie to samo) nie zawuważyłem zmiany osiągów Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted February 1, 2007 Author Report Share Posted February 1, 2007 @Badek, możliwe, że nie wyciąłeś odpowiednio otworu w komorze nabojowej. U mnie żarówka podgrzewa bezpośrednio gołą gumkę. Zależy też od mocy żarówki. Mnie bynajmniej się udało. Drut oporowy, też myślałem, ale daje za mało ciepla i za długo się nagrzewa. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted February 1, 2007 Report Share Posted February 1, 2007 No tak, przy czym trudno kontrolować go żeby nie zjarał nam gumki. Poza tym bez żarówki sama bateria mocno się grzeje i jeszcze szybciej zużywa... Dlatego w sumie ta żaróweczka to niezły pomysł - tylko że miejsce zajmuje... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts