Palmz Posted January 29, 2007 Report Share Posted January 29, 2007 Kupiłem do ICS - M4 firmowego FTKa, złożyłem całość. Wszystko wydawało się ok, chodziło bez zarzutu. Nie potrafło to długo... Podczas strzelania z repliki coś się zacieło, selektor ognia "zesztywniał", a po otwarciu body był huk, chociaż zwolniłem sprężynę. Okazało się, że popychacz pękł w miejscu gdzie ząbek wchodzi między zębatki. Otworzyłem GB. W środku zaślepka z głowicy tłoka swobodnie latała sobie w cylindrze i parła na głowicę cylindra. Nie wiem czy jest taka możliwość, ale domyślam się, że tak właśnie było. 1. Co mogło być przyczyną tej awari ? 2. Czemu góra się zacieła ? 3. Jakieś porady? Pozdrawiam; Palma Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 Popychacz trzeba wymienić. Nie ma co się zastanawiać co było przyczyną (u kolegi w MP5 ICSa też pękł ten element). Zaślepkę tłoka wyrzuć. Huk był bo pewnie odłamany kawałek popychacza zablokował zębatki i sprężyna nie mogła się do końca rozprężyć. PS. Chyba masz za długi podpis :roll: Quote Link to post Share on other sites
Palmz Posted January 30, 2007 Author Report Share Posted January 30, 2007 Zaślepkę wywalę, ale przez to będzie mniejsza szczelność. I tak będe musiał wymienić głowice, bo w zestawie dali ze plastiku, co prawda wytrzymują, ale niewidzą potencjału do większego tunning :). Może to tak jak mówisz, zobaczę na nowym popychaczu. Dziękuję, za pomoc :). P.S. Podpis? To tylko sygnaturka jest z moim ulubionych cyctatem z BHD. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 P.S. Podpis? To tylko sygnaturka jest z moim ulubionych cyctatem z BHD. Może być tam nawet przepis na ulubione ciasto, byle było zgodne z panującymi na forum ustaleniami. Zaślepkę wywalę, ale przez to będzie mniejsza szczelność. Brak zaślepki nie wpłynie negatywnie na szczelność ;) Quote Link to post Share on other sites
SHARKY_FST Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 Co to jest zaslepka tloka? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 ...głowicy tłoka ;) Ważne, że zainteresowany wie o co chodzi :F Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts