inteligent Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 Mam pytanie posiadam wella r6 po tunningu i zauważyłem że w zębatce tłokowej jest wyrwany jeden ząb :cry: (ale ten który jest napędzany przez zębatke środkowa, czyli te mniejsze na zębatce tłokowej) i moje pytanie brzmi czy mogło być to spowodowane złym podkładkowaniem? a pod drugie czy luz na zębatce tłokowej (chodzi o poruszanie się do góry i na dół, gdy gearbox leży na boku) w granicach 0,5-1mm to dużo i może wyrwać zęba w zębatce? z góry dzięki za odpowiedź ps. nowe zębatki już kupiłem tylko teraz chce uniknąć tego samego Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 W przypadku łożysk ślizgowych powinien być minimalny luz, ale na Odyna... nie 0,5-1mm :F Najlepiej zrobisz kupując zestaw podkładek Systemy ;) PS. Łożyska kulkowe radzą sobie z ciasnym podkładkowaniem (ale też bez przesady ;)). Quote Link to post Share on other sites
inteligent Posted January 30, 2007 Author Report Share Posted January 30, 2007 luz wyeliminowany, myślę że to nie przeszkadzan jeśli 2podkładki są z Polyslide (te z Machinegun po 2zł/szt) i 1 z metalu standartowa wella bo nie miałem już więcej tych po 2zł Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts