jackobi Posted February 2, 2007 Report Share Posted February 2, 2007 A wiec zainstalowalem sobie w replice FTK ze springiem M100. Mam batke 8.4 1400 i nie wiem czy to batka ma problem z naciagnieciem tej sprezyny, czy moze cos sie w srodku zacielo ?? Objawy sa takie jak by bateria byla za slaba by naciagnac sprezyne :/ Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted February 2, 2007 Report Share Posted February 2, 2007 Teoretycznie ten large powinien to ciągnąć... może sprawdź regulację silnika :!: Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted February 2, 2007 Report Share Posted February 2, 2007 (edited) U mnie działało na 8.4V. ROF był taki sobie (trochę poniżej poziomu AK Cymy), ale nie było żadnych problemów z naciągnięciem sprężyny. Używałem KANa 8.4V 3000mAh. Jednak i tak radzę zmienić batkę na 9.6V. Ja poszedłem o krok dalej i dałem 10.8V. Do dzisiaj jeszcze zębatek nie wymieniłem... Edited February 2, 2007 by zdzisiu Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted February 2, 2007 Author Report Share Posted February 2, 2007 Teraz jeszcze doszedlem do tego, ze batka strasznie sie grzeje, a bezpiecznik sie zarzy tak sie skubaniec nagrzewa :( Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted February 3, 2007 Report Share Posted February 3, 2007 Może bateria jest już nie nowa i nie wydala? skoro na tamtych częściach wywaliłeś 20k to musi mieć koło roku... Popatrz na regulację silnika, jeśli to nie to-pożycz 9.6, nie pociągnie to popatrz do gb/asgshop. Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted February 3, 2007 Report Share Posted February 3, 2007 Ja miałem podobny problem i okazało sie że miałem źle umieszczone podkładki pod zebatkami i za mocno skręcony GB przez co skutecznie utrudniał robotę silnikowi ;) przez co spaliłem 2 bezpieczniki ;) takze polecam zdjecie silnika i sprawdzenie,czy zebatki nie mają problemu z obracaniem się. Pozdrawiam Diablo Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted February 3, 2007 Report Share Posted February 3, 2007 Jackobi, sam montowałeś ten zestaw? Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted February 4, 2007 Author Report Share Posted February 4, 2007 ASG Shop go montowal :P po podlaczeniu batki 9.6 wszystko juz smiga na moim 8,4. Cos sie musialo zaciac w srodku i moje 8.4 nie moglo tego pociagnac :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts